Live+communicatie+keert+sterk+terug
Nieuws

Live communicatie keert sterk terug

Live communicatie keert sterk terug. Marketeers erkennen de kracht van live communicatie en zetten het met hoofdletters weer in de begroting voor het komend jaar. Met de verwachte stijging van budgetten kunnen we ons opmaken voor een goed gevulde agenda met onder meer beurzen, festivals, themafeesten en congressen.

Door corona was het nauwelijks mogelijk live events te organiseren. Veel van de budgetten gingen naar online. "Nu er weer meer mogelijk is op het gebied van evenementen keert ook steeds meer vertrouwen terug. Met dat vertrouwen komt ook de live communicatie weer terug op de kaart. Alhoewel, terug op de kaart?! Live communicatie is nooit weggeweest. Zelfs middenin de pandemie is live communicatie er altijd geweest, in vele verschillende vormen en maten", aldus Sjoerd Weikamp, directeur van EventBranche.nl.

Meer budget

Eerder schreef Marketingfacts een interessant artikel naar aanleiding een onderzoek van het Content Marketinginstituut. Uit dit onderzoek blijkt dat tweederde van de ondervraagde marketeers denkt dat er in 2022 extra budget beschikbaar komt. "Online heeft zich tijdens de coronaperiode sterk ontwikkeld. Die ontwikkelingen zullen blijven. We gaan ook steeds meer hybride events zien. Live communicatie komt sterker terug dan voor corona. We gaan nu een inhaalslag maken. Die piek zal zich op termijn doorontwikkelen naar een niveau dat zelfs hoger ligt dan voor 2019, vooral ook omdat live en experience steeds breder worden ingezet. De toename van eventbudgetten, die nu vanuit de conentmarketingafdeling wordt voorspeld, is daarvan een mooie voorbode", verwacht Weikamp.

Contentmarketeers: 52% meer budget naar live events

Net mensen

Zijn visie wordt gestaafd door het eerder aangehaalde onderzoek van het Content Marketinginstituut. Van de respondenten zegt 52% meer te zullen uitgeven aan live events; 39% zegt bovendien meer middelen uit te geven aan hybride events. "Live communicatie is de vorm van communicatie met de meeste impact, zo werd recent opnieuw besvestigd door neurowetenschappers van de Universiteit van Amsterdam. Het fysiek bij elkaar zijn is door vrijwel iedereen gemist. Met het terugkeren van het vertrouwen nu velen zijn gevaccineerd zoeken we elkaar weer op. We zijn net mensen', aldus Weikamp.

 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.