LAST+CALL%3A+The+Next+Event+Food+for+Thought
Nieuws

LAST CALL: The Next Event Food for Thought

De pandemie lijkt achter ons te liggen. We mogen weer en dus vullen de agenda’s zich weer met de meest uiteenlopende evenementen. EventBranche.nl en EvenementOrganiseren houden op maandag 30 mei The Next Event. Dit kennis-event biedt je een flinke portie food for thought. Laatste kans om in te schrijven, louter voor opdrachtgevers.

The Next Event is maandag 30 mei te gast in De Mauritskazerne in Ede. Deze prachtige locatie van Next Venue ligt in het hart van Food Valley. Hier kunnen opdrachtgevers ervaren wat voor hun relevante trends en ontwikkelingen zijn met food in een hoofdrol.

Zo maar even een paar feiten op een rij:

  • 80 procent van alle bedrijven zegt nog meer te investeren in duurzaam en verantwoord ondernemen
  • Met gemiddeld 27 procent is catering de grootste kostenpost, ook van jouw event
  • De consument verschuift steeds meer richting duurzaam voedsel
  • Omdat live de grootste impact heeft, kiezen bedrijven meer en meer voor events om hun betekenis- en purposemarketing te etaleren.

Deze ingrediënten – en nog veel meer – worden van diverse kanten belicht in het programma, dat start met de inloop om 09.00 uur. Om 10.00 uur begint het programma met een gesprek tussen host Sjoerd Weikamp met Timo Kruft van Next Venue over De Mauritskazerne en de ambitie om uit te groeien tot de venue als het om food gerelateerde events gaat.

Hans Steenbergen

De keynote wordt verzorgd door food-influencer, trendwatcher en inspirator Hans Steenbergen. Hij gaat onder meer in op het belang van betekenisvolle marketing door merken en bedrijven. Vooral op eigen evenementen willen ze graag laten zien dat ze het beter doen dan voorheen.

In drie korte sessies wordt op interessante deelonderwerpen ingegaan. Pieter Vink van de Nedergroep bespreekt het belang van de korte keten, oftewel de kortste weg van boer naar bord. Hij vertelt ook meer over de nederbanaan, die wordt gekweekt in de kas voor De Mauritskazerne.

Voedselverspilling

Voedselverspilling is een hot topic bij steeds meer events. Hoe ga je daar als opdrachtgever of organisator mee om? Sanne Stroosnijder van Wageningen University & Research deelt haar kennis en visie met de aanwezigen. Jaco Kuiper van Milligreens neemt de bezoekers mee in de toekomst, waar vertical growing zorgt dat we met minder ruimte meer voedsel kunnen produceren.

Als die inspiratie over food maakt natuurlijk hongerig. Uiteraard staat er op deze bijzondere locatie een bijzondere lunch klaar. En tussen de happen en slokken door is er natuurlijk volop gelegenheid om live, face-to-face onderhoud te plegen aan het netwerk.

Aanmelden

LET OP: The Next Event is een evenement voor opdrachtgevers. Toegang is gratis voor leden van EventBranche.nl en kost 49 euro voor niet-leden. Meld je nu aan! 

--> Voor branchegenoten is er later op de middag EventBranche LIVE

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.