Kritiek+Fieldlab+Evenementen+over+transparantie%3F+Resultaten+openbaar
Nieuws

Kritiek Fieldlab Evenementen over transparantie? Resultaten openbaar

FIELDLAB EVENEMENTEN - Het Fieldlab Evenementen is altijd helder geweest in de doelstelling en de gedachte achter de Fieldlabs. Toch kreeg de organisatie de afgelopen dagen kritiek te verduren. Daarbij was de kern in veel gevallen een gebrek aan transparantie. Op de website van Fieldlab Evenementen staat echter veel openbaar: zo geeft onder meer 9 op de 10 bezoekers aan geen probleem te hebben met een (snel)test.

Op Fieldlabevenementen.nl legt de organisatie het uit:

'Aan de hand van de verzamelde data kunnen onderzoekers binnen enkele weken na elk evenement analyses maken. Deze moeten duidelijk maken hoe bezoekers zich in verschillende situaties gedragen. Met als uiteindelijk resultaat dat organisatoren weten hoe ze veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit kunnen organiseren.'

Een aantal interessante uitkomsten van de enquete uitgevoerd door het Radboud UMC:

  • Groot vertrouwen in organisatoren

Uit het onderzoek blijkt een groot vertrouwen van bezoekers in de organisatoren. Op de vraag of men het veilig acht een evenement in de huidige te bezoeken, was het antwoord bevestigend: Entertainment (93%), sport (94%) en zakelijk (92%). Sector breed gaf ongeveer een derde van de ondervraagden aan speciale coronamaatregelen te verwachten.

  • Evenement bevordert gebruik corona-app

59% van de bezoekers van de theatervoorstelling hadden vóór het evenement al de CoronaMelder App op hun telefoon geïnstalleerd. Na afloop van het evenement was dit, als gevolg van de extra attentie/communicatie via de Close app, 80%. Het bezoeken van het evenement is dus een incentive voor mensen om de app te downloaden, waardoor het bron- en contactonderzoek van de GGD gesteund wordt. 

  • Grote bereidheid sneltest

Bijna 9 op de 10 bezoekers van de theatervoorstelling is bereid om zich voor ieder event van tevoren opnieuw te laten testen, waarbij een duidelijke voorkeur voor een sneltest wordt geconstateerd.

 

Resultaten:

Hieronder de adviesaanvraag en bijbehorende bijlagen van het onderzoek naar Type I (zakelijk congres op 15 februari 2021 en theatervoorstelling van Guido Weijers op 20 februari 2021. Beide evenementen vonden plaats in het Beatrix Theater in Utrecht) en Type III (voetbalwedstrijden N.E.C. Nijmegen – De Graafschap, Almere City FC – Cambuur Leeuwarden en de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Letland).

Adviesaanvraag Type I – versie 1.1

Adviesaanvraag Type III – versie 1.0

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.