Kameryck%3A+Visie+op+duurzaamheid+steeds+vaker+doorslaggevend
Nieuws

Kameryck: Visie op duurzaamheid steeds vaker doorslaggevend

Het team van Kameryck draait weer als vanouds. Hoe anders stonden de zaken er een jaar geleden voor. Nu loopt iedereen weer rond met een lach op het gezicht. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn. Aan de horizon zijn wolken zichtbaar als inflatie, corona en personeelstekort. Met positieve energie en een heldere visie slaagt het team van Buitenplaats Kameryck er telkens weer in - ook in deze bijzondere tijd - mooie dingen neer te zetten.

De zomer was uitstekend op de Buitenplaats Kameryck in Woerden. Er werden veel bedrijfsfeesten en congressen gehouden, er werd een schoenlijn  geïntroduceerd en menig nieuw automodel werd hier de afgelopen maanden voorgesteld aan het publiek. En dat nog los van de reguliere horeca en de particuliere feesten. Het was een drukke zomer, bijna weer als vanouds.

Teambuilding

De congressen, nationaal en internationaal zijn weer terug op de agenda. Teambuildingsactiviteiten zijn de specialiteit van Buitenplaats Kameryck. "Het met elkaar zijn, leuke dingen doen, de onderlinge band versterken was direct na de pandemie bij veel bedrijven heel belangrijk. Maar teambuilding gaat altijd door. Momenteel is onze activiteit schaapfulness erg populair. Het is de bedoeling dat je zonder woorden met een groep een kudde schapen de juiste kant op dirigeert", aldus Birgit van der Woning, commercieel manager bij Buitenplaats Kameryck.

Nu het bockbier weer op de tap staat en de bladeren aan de bomen verkleuren, komen er weer onheilspellende berichten over het coronovirus naar buiten. "Elk bericht over het virus heeft impact. Het roept vragen op, die we gelukkig vaak goed kunnen beantwoorden. We  krijgen wel iets meer afzeggingen door besmettingen. Op een groep van tweehonderd vijf besmettingen is nog wel te doen, maar een gouden bruiloft waar vijf van de twintig gasten ziek zijn is natuurlijk een ander verhaal."

Een van de meest opmerkelijke zaken die Van der Woning ziet is dat er nog ruimte is in de agenda in de laatste twee maanden van het jaar. "De agenda zat de afgelopen maanden echt stampvol. Nu zien we een aantal pieken in november en december, maar er zijn toch ook nog wel wat mogelijkheden. Dat vind ik wel opvallend, temeer omdat er volop wordt geboekt voor 2023 . Zeker in de maanden maart, juni en september loopt de agenda al weer lekker vol."

Inflatie en energie

Inflatie is ook een belangrijk item bij Buitenplaats Kameryck. Alles wordt duurder. Of het nu de dagelijkse boodschappen zijn, de energierekening, het kopje koffie of glaasje bier. "Ook wij hebben onze prijzen moeten verhogen. Dat is in deze tijd niet anders. In het verleden kwamen daar onmiddellijk opmerkingen over. Nu niet, nu blijft het stil. Iedereen begrijpt het. Opdrachtgevers snappen dat ze voor hetzelfde event volgend jaar meer moeten betalen."

Het tekort aan personeel laat zich ook voelen in Woerden. "We hebben ons team redelijk goed op sterkte, maar goede nieuwe collega's vinden is wel een uitdaging.  We hebben daarom besloten om het restaurant 's avonds in november te sluiten. We hebben een fijn team en daar zijn we zuinig op."

Aandacht is een groot goed op Buitenplaats Kameryck in het Groene Hart. "Dat zit in de kleine dingen. Bijvoorbeeld als iemand met de handen vol binnenkomt lopen, dan vragen we of we kunnen helpen. Aandacht zit ook in een vaste contactpersoon voor opdrachtgevers. Zo hoeft de opdrachtgever niet steeds opnieuw de zaken uit te leggen en kunnen ze maximaal gebruik maken van onze kennis en expertise. We zien ook dat in events de persoonlijk aandacht voor de gast belangrijker wordt.

Duurzaamheid

Buitenplaats Kameryck heeft een heldere visie waarin duurzaamheid al jarenlang met hoofdletters wordt geschreven. "Natuurlijk zitten we met catering bovenop waste en biede we vegetarisch aan. Het totaalplaatje maakt ons onderscheidend. In ons nieuwe deel zijn we gasloos en al 100 procent energieneutraal. Duurzaamheid is bij ons ook de korte keten. We verbouwen bijvoorbeeld veel groenten zelf. Trek je duurzaamheid richting inclusiviteit, dan horen daar zeker onze collega's bij met een afstand tot de arbeidsmarkt. We zien steeds vaker dat onze visie op duurzaamheid doorslaggevend is voor opdrachtgevers."

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.