Joe+Pine+over+wat+de+shift+van+experience+economy+naar+transformation+economy+inhoudt
Nieuws

Joe Pine over wat de shift van experience economy naar transformation economy inhoudt

Joe Pine beschreef vele jaren geleden de shift naar de Experience Economy. Het bijhorende boek The Experience Economy werd een soort bijbel voor live communicatie en experience marketing. Maar Pine beschrijft nu een volgende beweging: we gaan van experience economy naar transformation economy. Nog altijd met de beleving, de experience als impactvolle spil, maar nu gericht op persoonlijke gedragsverandering.

Er zijn maar weinig boeken geweest met de bijna perfecte omschrijving van een ontwikkeling: The experience economy van Joe Pine en James Gilmore was spot on. Het omschrijft perfect hoe we steeds meer naar experience en beleving hangen. Hoe merken, bedrijven en overheden daar in mee moeten. In 20 jaar tijd werd het boek in alles de waarheid. En nu? Nu ziet Pine de heldere verschuiving van experience economy naar transformation economy. EventBranche.nl sprak met Joe Pine.

"Daarbij gaat het om het bereiken van het volgende level: de persoonlijke gedragsverandering. De transformation economy. Pine spreekt daarnaast over customer experience ("CX is geen aandacht voor service, maar het bieden memorabele gebeurtenissen") en hoe mensen zoeken naar merken en bedrijven waar ze zich mee kunnen spiegelen. Daarnaast trekt hij een nieuwe conclusie: "Er is geen Disney van de Transformation Economy."

Joe Pine on tour in Europa, ook op jouw event in Nederland?

Joe Pine behoort binnen ons vakgebied tot één der allergrootsten. Zijn keynotes zijn wereldwijd een begrip. Dus vinden we het onze plicht: na het interview spraken we nog even verder met Joe. Hij komt van eind september tot half oktober naar Europa. Daarbij reist hij van Noord-Frankrijk, Ierland tot Finland. Maar in zijn agenda zijn nog veel vrije dagen. Interesse om Joe Pine naar jouw evenement te halen? Laat het ons weten, wij brengen je graag in contact met Joe Pine: sjoerd@eventbranche.nl 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.