Jaarbeurs+wijst+digitaal+de+weg
Nieuws

Jaarbeurs wijst digitaal de weg

Koninklijke Jaarbeurs heeft de ambitie om in 2030 de meest duurzame eventorganisator en facilitator van Europa te zijn. Daartoe zijn al grote stappen gezet. De eventlocatie in Utrecht zet bij deze ambities fors in op digitalisering. Dat doen ze op baanbrekende wijze. Daarmee wonnen zij onlangs de felbegeerde internationale Digital Innovation Award 2022.

Ook qua duurzaamheid heeft Koninklijke Jaarbeurs de lat hoog liggen. De zonnepanelen op de daken zijn een voorbeeld, evenals het terugbrengen van de afvalstroom en de vele samenwerkingen met lokale partnrs en partijen die hun duurzaamheidsvisie delen. De digitaliseringsambitie helpt daar in mee. De vernieuwende Jaarbeurs Live-app bespaart namelijk op jaarbasis al meer dan 300.000 papieren plattegronden.

Lees ook: Jaarbeurs in 2030 de meest duurzame eventlocatie?

Jaarbeurs Live-app

Het Beurs- en Congresgebouw van Jaarbeurs bestaat onder meer uit elf beurshallen. Ondanks heldere bewegwijzering is het voor menig bezoeker nog wel eens zoeken. De Jaarbeurs Live-app biedt hiervoor dé uitkomst. Middels beacons in het gebouw is er een indoor navigatiesysteem ontwikkeld en word je eenvoudig naar de juiste plek geleid. Met deze oplossing biedt Jaarbeurs een betere customer journey.

De app biedt nog veel meer voordelen. Bezoekers van de beurs kunnen zich met de app thuis al voorbereiden op hun bezoek en zelf een programma samenstellen. Uiteraard loopt de ticketing ook via de app, vind je makkelijk een parkeerplek en kan er snel en eenvoudig relevantie informatie worden vergaard.

Data verzamelen

De app biedt ook tal van voordelen voor exposanten. Zij kunnen adverteren en met hun doelgroep communiceren via de app. Door de interactieve plattegrond zijn de exposanten eenvoudig vindbaar.  Daarnaast biedt de app ook voordelen voor Koninklijke Jaarbeurs zelf. Zo wordt crowdmanagement een stuk eenvoudiger. Als het op een bepaalde plek erg druk is, kan de organisatie snel ingrijpen en voor een betere spreiding zorgen. De data die wordt verzameld in de app geeft een zee aan extra informatie, die kan helpen bij het verder doorontwikkelen van de diverse events.

Digitale innovatieprijs 

De jury van de UFI Digital Innovation Award selecteerde Jaarbeurs voor de ontwikkeling van de gehele digitale oplossing. Naast de Live App heeft Jaarbeurs afgelopen jaar onder andere een innovatieve opnamestudio geopend voor de opname van webinars, talkshows en podcasts. Daarnaast biedt Jaarbeurs community- en netwerkplatforms aan waarbij het voor zowel bezoekers als exposanten mogelijk is om 365 dagen per jaar met elkaar te communiceren.

Download hier de Jaarbeurs Live app in de App Store en de Google Play Store.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.