Is+annulering+van+jouw+evenement+door+extreme+hitte+te+verzekeren%3F
Nieuws

Is annulering van jouw evenement door extreme hitte te verzekeren?

Nu de temperatuur weer boven de 20 graden is gekomen, moet de evenementenorganisator anno 2023 serieus nadenken over de vraag: is mijn evenement te verzekeren bij annulering door extreme hitte? EvenementOrganiseren.nl ging met K/AP Evenementenverzekering, inmiddels Klap No Risk, om tafel: extreme hitte valt onder extreem weer.

Extreme hitte op de dag van jouw (outdoor) evenement? Wat als je opeens het programma compleet moet omgooien of zelfs af moet gelasten? Is dat te verzekeren?

De basisdekking van de gemiddelde evenementenverzekering is uit te breiden met 'extreem weer'. Maar wat verzeker je precies met extreem weer en valt hitte of extreme warmte daar ook onder?

Extreem weer
U verzekert zich voor het niet door kunnen gaan van het evenement, uitstel, onderbreking of voortijdige beeindiging door extreme weersomstandigheden. Dit zijn kortstondige weerscondities die gepaard gaan met stortregens en/of zware stormen.

Is hitte ook extreem weer?
Extreme hitte is ook gedekt onder de term extreem weer. 'Dat hebben we al meegemaakt bij een Strong Viking Run in Duitsland waar het 40 graden was. Bij deze run is de beslissing om te annuleren door de ambulancedienst, organisator en lokale overheid gezamenlijk genomen. Bij twijfel of er geannuleerd moet worden en of dit verzekeringstechnisch gedekt is altijd je verzekeringsmakelaar bellen. Die kan je helpen.'

Sommige polissen bieden alleen een dekking als de beslissing tot annulering door de lokale autoriteiten wordt genomen. Sommige hebben weer specifieke eisen bijvoorbeeld qua windsnelheden. Daarom, bel bij twijfel altijd de verzekeringsmakelaar.

LET OP: Slecht weer dekking minimaal 10 dagen van te voren
Een aanvraag voor een extreem weer dekking dient minimaal 10 dagen voorafgaande het evenement te zijn aangevraagd bij de meeste eventverzekeringen.

>> Lees meer: Is extreme hitte ook te verzekeren?

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.