Innovatief+QuickSpace+verovert+de+wereld+met+dome+tenten
Nieuws

Innovatief QuickSpace verovert de wereld met dome tenten

Simpele ideeën zijn vaak het best. Een business, die je het gevoel geeft van 'waarom heb ik dit niet bedacht?!' Een prachtig voorbeeld is de dome tent van QuickSpace. Dit Twentse bedrijf bouwt indoor ruimtes met wanden van textiel gevuld met lucht. Eenvoudig, snel, licht en duurzaam. Eigenaar Viktor Nijenhuis ontzorgt met tal van innovaties steeds meer klanten. En al lang niet meer alleen in Nederland. Frankrijk, Zwitserland, de VS, Dubai en Japan; de wereld ligt aan zijn voeten. (foto QuickSpace.eu)

Viktor Nijenhuis van QuickSpace is ingenieur van huis uit. Tijdens zijn studie kwam hij op een beurs terecht, waar een stand gebouwd moest bouwen met een prijskaartje van zes ton. "Serieus geld. Het ging er daarom bij mij lastig in dat na drie beursdagen de complete beursstand bij het afval terecht kwam. Dat was het moment waarop bij mij het besef kwam dat het anders zou moeten kunnen." 

Zijn zoektocht bracht hem uiteidelijk in de richting van textiel en lucht. "Veel mensen hebben een eerste associatie met een luchtkussens en inflatables. Dat snap ik, maar dat vergelijk gaat niet op. Wat wij doen is echt next level. We hebben systemen van luchtpompen ontwikkeld, die geruisloos zijn. De stof is makkelijk schoon te maken, voelt stevig en het materiaal en design zorgen voor een goede akoestiek. Uiteraard is het brandwerend en voldoet het aan de hoogste veiligheidseisen."

Modules

Groot voordeel van de installaties van QuickSpace is dat ze bestaan uit verschillende modules. "Je kunt het vergelijken met blokken Lego. Die modulaire opbouw maakt dat we in principe ruimtes in alle vormen en maten kunnen bouwen."

(Foto: Jordi Wallenburg)

Wie de Gouden Giraffe Award Show van EventBranche.nl heeft bezocht, heeft de domes van QuickSpace kunnen ervaren. In Hangaar2 in Katwijk werd in de domes gepitcht door de deelnemende cases (zie foto hier boven). "In de grote hangaar zijn intieme ruimtes gecreëerd, waar je presentaties, kennissesies en productlanceringen kunt houden. De domes zijn niet alleen een praktische oplossing, ze zien er ook geweldig uit. Led-verlichting geeft nog een extra dimensie. En we kunnen ook 360 graden projecties doen, waardoor je echt in een andere wereld terecht komt."

"Al onze producten zijn high end. Trots zijn we bijvoorbeeld op onze samenwerking met een partij als het World Economic Forum in Davos. Aan dat evenement gaat een maandenlange voorbereiding vooraf. Alles moet kloppen tot in de puntjes. Zo'n event in je portfolio geeft je bedrijf echt vleugels. Inmiddels hebben we opdrachtgevers in Japan, de Verenigde Staten en zijn we volop actief in Nederland, Duitsland, Zwitersland, Oostenrijk en zeker ook in Frankrijk. Met voor bijvoorbeeld voor de Duitse markt een eigen website voor hun dome tent."

Nichemarkt

QuickSpace is negen jaar onderweg en heeft een duidelijke focus. "We zitten in een nichemarkt. We blijven constant onze producten verbeteren en doorontwikkelen. We luisteren goed naar onze klanten. We richten ons op dit specifieke deel van de markt en daar willen we onbetwist de nummer 1 zijn."

Een van de nieuwste innovaties is een speciale wand van zes of acht meter hoog. "De Zürich Messe stond voor een uitdaging. Hoe kregen ze een deel van de ruim 100.000 vierkante meter beursvloer afgezonderd. Met die vraag zijn wij gaan ontwikkelen. Het resultaat is een speciale wand, die slechts twee bevestigingspunten nodig heeft aan het plafond. Nu kunnen de grote beursruimte opdelen. Dat gaat heel simpel, razendsnel en tegen een fractie van de kosten van het plaatsen van een conventionele scheidingswand. Het is duurzaam bovendien, want er is geen afval."

QuickSpace heeft de wind in de zeilen. Het innovatieve systeem zorgt voor duurzame en betaalbare oplossingen voor locaties, bedrijven en organisaties wereldwijd. Het netwerk met hubs breidt zich steeds verder uit. Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje lijkt het begin van formule die de wereld kan veroveren.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.