In+gesprek+met+%2E%2E%2E+Damian+Fischer+van+Party+Rent
Nieuws

In gesprek met ... Damian Fischer van Party Rent

Nog altijd hebben opdrachtgevers te maken met grote uitdagingen als het gaat om evenementen. Ook veel leveranciers uit de evenementenbranche worden nog altijd geconfronteerd met de gevolgen van de pandemie. Vanessa Pöhlmann van EventBranche's Duitse dochter - NextLIVE - gaat in gesprek met Damian Fischer van de Party Rent Group. Samen blikken ze terug en vooruit op de evenementenbusiness.

De pandemie was geen gemakkelijke tijd voor marketing- en budgetbeslissers in bedrijven en ondernemingen, die inzetten op live communicatie en experience marketing in hun communicatiemix. Veel evenementen, waaronder beurzen, congressen, merkevenementen of interne evenementen, moesten van de ene dag op de andere worden geannuleerd of omgeturnd worden tot digitale events. Bovendien werd het steeds moeilijker om live evenementen te plannen.

Dat plannen is zeker ook een grote uitdaging voor veel leveranciers uit de evenementenbranche. Daarbij komt bijvoorbeeld het tekort aan geschoold personeel, dat al vóór de pandemie een reëel probleem werd voor dienstverlenende bedrijven in de evenementenbranche. Op Best of Events (BOE) Connect ging Vanessa Pöhlmann met Damian Fischer van de Party Rent Group in gesprek over deze en andere onderwerpen.

Vanessa Pöhlmann -  "Damian, welkom bij NextLIVE. Met 24 vestigingen en meer dan 900 medewerkers is de Party Rent Group een van de grootste aanbieders van evenementenmateriaal in Europa. Vertel, hoe heb je de afgelopen twee jaar ervaren?"

Damian Fischer -  "Nou, het is geen geheim: als leverancier van evenementen heeft de pandemie ons stilgelegd. Het was voor ons echter meteen duidelijk: live evenementen komen terug. Daarom hebben we de vrijgekomen tijd gebruikt om veel interne projecten door te zetten, zoals de digitalisering van onze evenementenlogistiek."

Vanessa Pöhlmann -  "Over welke projecten hebben we het specifiek?"

Damian Fischer -  "Wij zijn al enkele jaren bezig met het digitaliseren van onze volledige logistieke processen. Daar hebben we tijdens de pandemie gas op gegeven. Zo hebben wij bijvoorbeeld een automatiseringsproces kunnen invoeren bij het tellen van de huurartikelen op alle Party Rent-locaties."

Vanessa Pöhlmann -  "Hier op de BOE Connect LIVE leerde ik over Fair Rent - een nieuw merk onder de paraplu van de Party Rent Group. Wat houdt Fair Rent precies in?"

Damian Fischer -  "Het idee voor Fair Rent was eigenlijk al lang voor de pandemie geboren en is de afgelopen twee jaar tot wasdom gekomen. Tijdens de verdere ontwikkeling van producten en diensten denken wij voortdurend na over hoe wij ons als een door de eigenaar geleide groep van bedrijven willen afstemmen om de best mogelijke diensten te kunnen aanbieden aan zowel eventplanners als marketing- en budgetbeslissers uit het bedrijfsleven en de industrie.

Fair Rent is 100% gericht op de beursbranche. Wij hebben de productportefeuille en de diensten van Fair Rent precies afgestemd op de behoeften van dit marktsegment. Fair Rent is dus een branchespecifieke oplossing op maat voor de inrichting van beurzen."

Damian Fischer, Party Rent Group: "Live-evenementen waren, zijn én blijven een belangrijk onderdeel van de marketingmix. Daarom hebben we de vrijgekomen tijd tijdens de pandemie onder meer gebruikt om de digitalisering van onze evenementenlogistiek te stimuleren."

Vanessa Pöhlmann -  "Wat zijn de huidige uitdagingen op dit gebied?"

Damian Fischer, Party Rent Group: "Er zijn veel uitdagingen. Eén daarvan is om - ondanks het tekort aan specialisten in de evenementenbranche - geboekte diensten om te zetten in een uitstekende prestatie. Dat zijn eventplanners in heel Europa gaan verwachten van de Party Rent Group. We hebben inmiddels een naam hoog te houden; mensen verwachten een hoge kwaliteit van ons. Bij Fair Rent is het belangrijk om een volledig nieuwe groep klanten met al hun behoeften te leren kennen. In dergelijke processen doorlopen we een zeer steile leercurve. Daar hou ik van. Snel stappen maken, dat is goed voor alle partijen." 

Vanessa Pöhlmann -  "Laatste vraag: wat moeten eventplanners zeker niet doen op dit moment?

 

Damian Fischer -  "De vraag is eenvoudig te beantwoorden: wacht niet te lang met boeken. Het motto 'Wie het eerst komt, wie het eerst maalt' is momenteel alomtegenwoordig. Dit wordt niet alleen veroorzaakt door het tekort aan geschoolde werknemers, maar ook door wereldwijd verstoorde toeleveringsketens, die mogelijke knelpunten veroorzaken in de uitrusting voor bedrijfsgerelateerde evenementen. Daarom mijn persoonlijke oproep: boek tijdig zodat je jouw evenementen kunt plannen."

Hypermoderne logistieke centra op 24 locaties in Europa: The Party Rent Group.

 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.