Hoe+komen+we+nu+en+in+2024+tot+brand+experiences+met+impact%3F+%28update%29
Nieuws

Hoe komen we nu en in 2024 tot brand experiences met impact? (update)

Die vraag staat centraal bij het allereerste NEXTLIVE.FESTIVAL op 21 november in RMCC Wiesbaden. Dit festival waar vele tientallen marketeers en communicatieprofessionals van merken en grote multinationals in Duitsland als bezoeker aanwezig zullen zijn, beantwoordt die vraag in een gebalanceerd programma van keynotes, masterclasses en experience sessies. Wij proberen daar nu al een antwoord op te geven.

Terwijl we 2024 binnentreden, is het belang van het creëren van een merkbeleving met impact nog nooit zo groot geweest. Met technologische ontwikkelingen, verschuivend consumentengedrag en toenemende concurrentie moeten merken een extra stap zetten om hun doelgroep te boeien en te raken. Tijdens het NEXTLIVE.FESTIVAL doen we dat door in 3 werelden (Duurzaam, Digitalisering en Event ROI) de diepte in te duiken.

Dit artikel begeleidt je alvast richting enkele belangrijke strategieën en trends die de merkbelevingswereld in 2024 zullen vormgeven.

Omarm personalisatie en maatwerk
Een van de meest invloedrijke trends in de wereld van merkbeleving is personalisatie. In 2024 verwachten consumenten dat merken op maat gemaakte ervaringen bieden die aansluiten bij hun unieke behoeften en voorkeuren. Het creëren van gepersonaliseerde ervaringen kan variëren van het aanbevelen van producten op basis van individueel gedrag en voorkeuren tot het aanpassen van verpakkingen of het aanbieden van exclusieve promoties aan loyale klanten. Door gebruik te maken van data en analyses kunnen merken diepgaande inzichten in hun klanten krijgen en echt gepersonaliseerde ervaringen creëren die een blijvende indruk achterlaten.Oh, en beste eventorganisatoren, personalisatie en maatwerk krijgen pas echt waarde door echte, persoonlijke aandacht.

Op EvenementOrganiseren.nl wordt bovenstaande naar de praktijk vertaald:

1. Haal persoonlijke data uit je registratieproces 

2. De bezoeker stelt zelf zijn/haar programma samen 

3. Persoonsgebonden branding...

4. Netwerkmogelijkheden

5. Het persoonlijke natraject

>> Hoe je de beleving op jouw event persoonlijk maakt?


Benut de kracht van technologie
Technologie blijft een cruciale rol spelen bij het vormgeven van merkervaringen. In 2024 zullen merken die geavanceerde technologieën zoals augmented reality (AR), virtual reality (VR) en kunstmatige intelligentie (AI) omarmen zich onderscheiden van de massa. AR en VR kunnen worden gebruikt om meeslepende en interactieve ervaringen te creëren, waardoor klanten op een geheel nieuw niveau met een merk kunnen communiceren. Door AI-aangedreven chatbots en virtuele assistenten kunnen real-time ondersteuning en gepersonaliseerde aanbevelingen worden geboden, waardoor de algehele merkbeleving wordt verbeterd. Daarnaast moeten merken zich ook richten op het optimaliseren van hun digitale aanwezigheid op verschillende platforms, om een naadloze ervaring voor klanten te garanderen via web, mobiel en sociale media kanalen.

Op EvenementOrganiseren.nl wordt bovenstaande naar de praktijk vertaald:

 • Gebruik augmented reality (AR) om interactieve ervaringen te creëren:

- Merkspecifieke AR-belevingen
- Interactieve storytelling

 • Bouw een virtuele realiteit (VR) ervaring om de bezoekers verder mee te nemen in de wereld van het merk:

- Immersieve educatie
- Collaboratieve VR-ervaringen

 • Gebruik kunstmatige intelligentie (AI) om gepersonaliseerde aanbevelingen te bieden:
  - Chatbots met persoonlijkheid
  - Data-analyse voor personalisatie
   
 • Optimaliseer digitale aanwezigheid op verschillende platforms:

- Cross-platform consistentie:
- Mobiele optimalisatie

 • Gebruik technologie om de impact en resultaten van het evenement te meten:

- Realtime monitoring
- Social media analyse

>> Hoe je met technologie tot meer impact komt op jouw event?


Geef prioriteit aan duurzaamheid en ethische praktijken
Consumenten in 2024 worden steeds bewuster van duurzaamheid en ethische praktijken. Merken die zich verbinden met deze waarden zullen niet alleen aanspreken bij milieubewuste en maatschappelijk betrokken individuen, maar ook een positieve impact op de wereld hebben. Het opnemen van duurzame materialen, het verminderen van de ecologische voetafdruk, het ondersteunen van eerlijke handel en het omarmen van ethische inkooppraktijken zijn enkele manieren waarop merken een merkbeleving kunnen creëren die resoneert met de waarden van consumenten. Het tonen van deze inspanningen door transparante communicatie zal niet alleen nieuwe klanten aantrekken, maar ook langdurige loyaliteit opbouwen. Juist bij evenementen zullen merken en bedrijven de kans pakken hun duurzame visie te laten beleven.

Op EvenementOrganiseren.nl wordt bovenstaande naar de praktijk vertaald:

 • Ontwikkel een Net Zero Carbon Evenementstrategie:
 • Locatiekeuze met Duurzaamheid in Gedachten:
 • Verminder Afval en Bevorder Hergebruik:
 • Bied Duurzame Cateringopties:
 • Focussen op Diverse Sprekers en Deelnemers:


>> Hoe je in 2024 duurzaamheid doorvoert in jouw evenement?

 

Bevorder authentieke en betekenisvolle relaties
Authenticiteit is essentieel bij het opbouwen van een merkbeleving met impact. In 2024 zijn consumenten op zoek naar echte verbindingen met merken die aansluiten bij hun waarden, overtuigingen en aspiraties. Het opbouwen van authentieke relaties kan worden bereikt door storytelling, transparantie en actieve betrokkenheid bij klanten. Merken moeten proberen emoties op te roepen, betekenisvolle verhalen te delen en actief te luisteren naar feedback van klanten om een echte verbinding te creëren. Door deze relaties te bevorderen, kunnen merken een loyale gemeenschap creëren die niet alleen het merk ondersteunt, maar er ook voor pleit. Om die ondersteuning vanuit hun community te bereiken, zullen steeds meer bedrijven en merken zich mengen in sociaal maatschappelijke discussies.

Blijf wendbaar en aanpasbaar
In het altijd veranderende landschap van consumentenvoorkeuren en markttrends moeten merken wendbaar en aanpasbaar blijven om in 2024 merkervaringen met impact te creëren. Bewaak en analyseer voortdurend consumenteninzichten, pas strategieën aan om aan te sluiten bij nieuw consumentengedrag en experimenteer met innovatieve benaderingen. Omarm flexibiliteit binnen alle aspecten van uw merkervaring, van productontwikkeling tot marketingcampagnes, om voorop te blijven lopen en relevant te blijven in de ogen van uw doelgroep.

Ter conclusie, het creëren van een merkbeleving met impact in 2024 vereist een allesomvattende aanpak die personalisatie, technologie, duurzaamheid, authenticiteit en aanpassingsvermogen omarmt. Door deze strategieën toe te passen, kunnen merken langdurige relaties met hun klanten opbouwen, zich onderscheiden van de concurrentie en uiteindelijk een merkbeleving creëren die een blijvende impact achterlaat in de gedachten en harten van hun doelgroep.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.