Het+grote+marketing+manifest%3A+10+doelen+voor+betekenisvolle+marketing
Nieuws

Het grote marketing manifest: 10 doelen voor betekenisvolle marketing

MARKETING MANIFEST - Een aantal marketingorganisaties heeft de handen ineen geslagen en trekt keihard aan de bel, daagt marketeers uit en komt met een marketing manifest: ga voor betekenisvolle marketing en impact. De 10 doelen op een rij:

'Dit is de tijd voor marketeers om betekenisvolle impact te maken. Want marketing reikt verder dan reclame. Draagt bij aan innovatie. Draagt bij aan groei en ontwikkeling. Draagt bij aan oplossingen van maatschappelijke vraagstukken. Daarom dit manifest. Geschreven voor en door marketeers. Dat in tien doelen, verdeeld over drie impactzones, verduidelijkt waar wij voor staan en waar wij voor gaan. En waarom marketeers nodig zijn als regisseurs van waarde. In de maatschappij. In de markt. En ook in jouw organisatie', opent het marketing manifest om direct tot de tien doelen over te gaan. Bij een aantal doelen vond EventBranche.nl prachtige experience voorbeelden.

Leef je standpunt

Mooi, de maatschappelijke issue waaraan jij je als merk verbindt. Maar laat het niet bij mooie woorden alleen. Ga je purpose actief en positief leven en uitdragen. Ga het waarmaken. Binnen en buiten je kantoor. Opdat de wereld er ook echt beter van wordt.

Wees kleurrijk 

Stimuleer gelijkwaardigheid, inclusie en diversiteit. Weerspiegel de maatschappij. In je producten, diensten en communicatie. En in de samenstelling van je teams. Dat maakt je organisatie inclusiever, creatiever en succesvoller.

Omarm de aarde

Reduceer verspilling. Ontwerp klimaatvriendelijke producten en diensten. En bevorder circulair en verantwoord consumentengedrag.

Groei samen

Je bent er niet alleen voor de klant, maar om waarde te creëren voor al je stakeholders. Van medewerkers tot leveranciers, van politiek tot partnerships: je hebt elkaar nodig. Help elkaar. Om samen beter te worden.

Blijf bij de basis

Laat je niet gek maken door de allerlaatste hypes. De klassieke marketing P’s blijven de pijlers van je merkstrategie en nieuwe businessmodellen.

Digitaliseer voor vermenselijking

Technologie is geen trucje, maar een middel om je mensgerichtheid te verhogen. Gebruik data en insights in het belang van je publiek. Voor het creëren van persoonlijker en betere merkervaringen. 

Blijf leren

Ontwikkel en borg de juiste tools en competenties. Blijf jezelf verbeteren. Ga toekomstgedreven om met talent, kennis en vaardigheden. Ben klaar voor wat komt. Nu en straks.

Inspireer je organisatie

Verspreid je boodschap door de hele organisatie. Van sales en HR tot financiën en service. Inspireer, motiveer en verbind. Zorg ervoor dat iedereen die filosofie kent en leeft. Opdat die klopt. Maak van iedereen een marketeer.

Organiseer beweging

Cultiveer waardecreatie en optimalisatie. Want het kan altijd beter of anders. Formeer wendbare teams. Ga experimenteren. Leer van elkaars fouten en bloei.

Toon je waarde

Vertel wat je opbrengt als je invloed wilt. Maak je groei meetbaar. Verhelder je financiële en maatschappelijke impact. En verduidelijk wat je zelf voor de organisatie waard bent. 

#MarketingManifest

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.