Harry+de+Winter+%28Master+in+Event+Management%29+overleden
Nieuws

Harry de Winter (Master in Event Management) overleden

Harry de Winter, een icoon uit de Nederlandse eventbranche, is afgelopen weekend, op 26 augustus, overleden. Met Harry verliest de Nederlandse eventsector iemand die niet alleen als bureau (Harry de Winter Events) en eventorganisator naam maakte, maar de afgelopen 16 jaar met ziel en zaligheid binnen zijn opleidingen onder de vlag van Master in Event Management (MiEM) ruim 1500 eventprofessionals en dus een hele generatie branchegenoten naar een hoger niveau bracht.

Sjoerd Weikamp, mede-eigenaar van EventBranche.nl, beschouwde Harry als een kopstuk in de branche, maar genoot vooral van de mens.

"Bij het woord markant denk je soms snel aan uitspattingen, of hele rare acties, maar Harry was markant in de meest pure zin van het woord: opvallend qua verschijning, prominent, herkenbaar. Je kon niet om Harry heen. Dat had meerdere redenen. Zakelijk heb ik dat ervaren toen hij in 2007, wij waren nog onderdeel van Reed Business, zijn idee voor een opleidingsprogramma in de eventbranche bij ons pitchte. Voor en door, én 'we moeten eindelijk eens de eager to learn aanwakkeren in onze branche', was zijn insteek en dus kreeg hij mij, mijn collega's van destijds Mark Wichmann en Wouter Veltman mee. Maar binnen Reed zelf werd er niet meteen gejuicht. Het deed Harry weinig, hij pakte de energie van de medestanders en voor dat we het wisten, lanceerden we samen FZ EventLearning Oplocatie.nl. We bleven Harry steunen, maar het was zijn werk, zijn effort en zijn trots. Dat groeide in vele jaren en vele opleidingen uit tot Master in Event Management (MiEM), met tientallen kopstukken uit de branche die hun kennis deelden onder de vlag van Harry. 1500 (!) eventprofessionals werden daardoor nog betere professionals. Soms had Harry de wind tegen, soms vol in de rug, maar Harry hield vol, bleef overeind staan en zijn energie en doorzettingsvermogen waren heerlijk aanstekelijk."

"Meer op het menselijk vlak kon je niet om Harry heen, omdat hij je in de meest positieve zin van het woord vastpakte. En niet meer losliet. Zijn verschijning. Zijn oneindige knuffels. De Harry lach... En de trouwheid, ook op persoonlijk vlak, maakte van Harry een enorm geliefde branchegenoot. Van Harry was er echt maar één. Voor mij persoonlijk deelden we ook nog de liefde voor onze voetbalclubs: hij Ajax, ik De Graafschap. Hij verlangde terug naar dat familiegevoel van De Meer, wat veel meer bij Harry paste dan de prachtige ArenA, en dus was hij regelmatig mijn gast op De Vijverberg, waar hij in no time een schare Achterhoekse vrienden erbij kreeg. Hij haalde zelfs de Achterhoekse Courant. Want je kunt niet om Harry heen...."

Met Harry de Winter verliezen we een prachtmens, uniek in zijn soort en iemand die echt iets heeft betekend en bijgedragen in onze prachtige branche. Bij EventBranche.nl hebben we intens genoten van een samenwerking soms heel dichtbij en soms wat verder af, maar altijd open, prettig en enthousiast. Wij wensen namens ons team, maar zeker ook namens onze leden en bezoekers, familie, vrienden en naasten heel veel sterkte met het verlies van Harry.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.