Gouden+Giraffe+finalist+24H+Chefs+komt+met+hernieuwde+kookmarathon
Nieuws

Gouden Giraffe finalist 24H Chefs komt met hernieuwde kookmarathon

Het culinaire evenement 24H Chefs was ooit al eens een verrassende finalist tijdens de Gouden Giraffe Event Awards. Het evenement waar bijna 30 Michelin sterren 'samenkomen' krijgt nu een krachtig vervolg en zamelt in een kookmarathon vanuit Grand Hotel Karel V in Utrecht geld in voor het Prinses Maxima Centrum.

Op 25 september 2022 om precies 12:00 uur gaat het wereldwijd unieke evenement 24H Chefs van start: het culinaire diner van Nederland waarbij 24 topchefs 24 uur achter elkaar in totaal 72 gangen gaan koken voor het goede doel. Tijdens deze kookmarathon kunnen slechts vierhonderd gasten genieten van een negen gangen menu. Het evenement wordt georganiseerd door bedenker Tjitze van der Dam van Culinair #AnnoNu en Godfried van der Lugt van Gault&Millau Nederland in het Grand Hotel Karel V in Utrecht. De opbrengsten van deze 24 uur gaan naar het Prinses Máxima Centrum. 

24H Chefs

Burgemeester Sharon Dijksma zal om 12:00 uur de 24 uurs kookmarathon openen, daarna zal er ieder uur een ander chef - geheel belangeloos - plaats nemen in de keuken om drie gerechten te bereiden, waardoor elk negen gangen menu door drie verschillende chefs bereid wordt. Om te genieten van deze unieke ervaring kunnen gasten tickets reserveren via de website www.24h-chefs.com. Zo kun je een lunch of diner reserveren, maar ook letterlijk in de nacht wakker gemaakt worden voor een negen gangen diner of ontbijt. Maandagmiddag om 12:00 uur doet chef Sidney Schutte ** het licht uit in de keuken en eindigt de kookmarathon. Direct daarna zal de cheque worden overhandigd aan een van de ambassadeurs an het Prinses Máxima Centrum.

Gault&Millau’s Gastromarkt en veling

Naast de unieke kookmarathon zal er zondag van 12:00 tot 18:00 uur de Gault&Millau’s Gastromarkt plaats vinden. De gasten die geen ticket hebben kunnen bemachtigen zijn van harte welkom in de binnentuin van Grand Hotel Karel V om een hapje of drankje te komen doen. Op de website van 24H Chefs is een online veiling met unieke en veelal culinaire kavels.

Deelnemers 24H Chefs

24H Chefs heeft weer een indrukwekkende line up, met maar liefst 28 Michelin sterren en 405 Gault&Millau punten! Alle chefs werken belangeloos mee aan dit initiatief.

De deelnemers van 24H Chefs 2022 zijn:

Leon Mazairac – Karel 5

Sidney Schutte – Spectrum **

Joris Bijdendijk – Rijks *

Jaimie van Heije - Jaimie van Heije

Stefan van Sprang - Aan de Poel**

Syrco Bakker – Pure C **

Chris Naylor – Vermeer

Mike Cornelissen – Rijnzicht *

Dennis Huwae – Daalder *

Michel van der Kroft – ’t Nonnetje **

Fred Mustert – Fred **

Jeroen & Marleen Brouwer – Noor *

Edwin Soumang – One *

Menno Post – Olivijn *

Roland Veldhuizen - Tante Koosje*

Arjan Speelman - Ciel Bleu**

Jef Schuur – Bij Jef *

Thijs Meliefste – Meliefste *

Tim Golsteijn – Bougainville *

Schilo van Coevorden – Taiko

Dick Middelweerd – De Treeswijkhoeve **

Andre Gerrits - ’t Amsterdammertje*

Egon van Hoof – Mos *

Jarno Eggen – De Groene Lantaarn **

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.