Gouden+Giraffe+Categorie+Congressen%3A+KvK+Startersdag+4Kids
Nieuws

Gouden Giraffe Categorie Congressen: KvK Startersdag 4Kids

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS - Tijdens de Gouden Giraffe Event Awards, op 2 februari in DeFabrique in Utrecht, draait het in de categorie Congressen om evenementen waarbij de overdracht van kennis/inhoud centraal staan.

Casenaam: KvK Startersdag 4Kids
Inzender: Kamer van Koophandel

Hoofddoelstelling:
Op een verantwoorde wijze (en passend bij de belevingswereld van kinderen) biedt de KVK ondernemende kinderen de KVK Startersdag4Kids met veel activiteiten om te doen, te leren en te ontdekken. Wij zijn ervan overtuigd dat het ontdekken en ontplooien van talent en het ontwikkelen van een ondernemende houding van kinderen een grote rol speelt in een succesvolle toekomst als ondernemende werknemer of baanbrekende ondernemer.  Op 1/10/2017 stonden er 2.273 ondernemers ingeschreven (tot en met  18 jaar). Het aantal jonge ondernemers neemt toe: als je 2017 vergelijkt met 2012 is er sprake van een verdubbeling.

Effect:
Speciaal voor kinderen (van 8 tot en met 12 jaar) organiseerde KVK voor het eerst de landelijke Startersdag4Kids. Op 4/11 in MediaPlaza bruiste het van de goede ideeën, wilde plannen en mooie dromen. Kinderen leerden vloggen, programmeren en logo’s tekenen, gingen in gesprek met Prinses Laurentien, namen massaal deel aan de Durf-Te-Dromen-Show en speelden de Wat-Weet-Jij-Van-Ondernemen Quiz. Op het Vraag-Maar-Raak-Plein stonden adviseurs ouders en kinderen te woord. Stoere Rubin Geerling (12) ging er met de eerste prijs van de pitchwedstrijd vandoor. Hij heeft een eigen hoe-bestuur-ik-veilig-een-drone-opleiding bedacht, inclusief een indoor oefenbaan. Het winnen van de wedstrijd leverde hem zoveel publiciteit op dat hij op 28/11 versneld zijn bedrijf officieel heeft ingeschreven:  https://www.youtube.com/watch?v=Bj6u1zcn7QQ&feature=youtu.be

#jointheLIVErevolution

De Gouden Giraffe Event Awards worden uitgereikt op 2 februari in DeFabrique. In de middag bent u getuige van de pitches van de beste events van Nederland en 's avonds vieren we het vak, netwerken we, met een borrel en heerlijke catering.


Foto

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.