Gouden+giraffe+2021%3A+FBA+25+year+anniversary+conference
Nieuws

Gouden giraffe 2021: FBA 25 year anniversary conference

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS 2021 - De Gouden Giraffe Event Awards 2021 kent maar liefst 71 ingeschreven cases. De komende dagen publiceren we ze 1 voor 1 op EventBranche.nl. In de categorie Relatie Events & Community Events: FBA 25 year anniversary conference.

FBA 25 year anniversary conference

Opdrachtgever: Foreign Bankers' Association
Categorie: Relatie Events & Community Events

Bureau: Cognito

Fysiek of online event: Fysiek evenement

Jaar: 2019

Korte omschrijving:

Om het 25-jarig jubileum te vieren heeft de Foreign Bankers' Association een conferentie georganiseerd in Sociëteit De Witte, Den Haag. Op maandag 23 september 2019 was er voor de leden van de FBA én het eco-systeem van de FBA een inspirerende conferentie met beleidsbepalers in financiële dienstverlening. De FBA biedt een platform voor buitenlandse banken om met stakeholders in de Nederlandse markt in contact te komen. Verschillende sprekers deelden hun visie op de bijdrage van buitenlandse banken met de Nederlandse samenleving. Een inspirerend evenement met keynotes van onder andere Hans de Boer (VNO/NCW), Jeroen Nijland (Netherlands Foreign Investment Agency), Wim Mijs (European Banking Federation) en Mark Hemsley (CBOE). Deze 'line-up' kan rustig als uniek worden beschouwd en dat deze sprekers zich lieten overtuigen van een korte keynote of zelfs een talkshow setting en 'interview on stage' in hoog tempo (het hele programma in anderhalf uur afgewikkeld) werd gezien als 'verfrissend' en vooral 'dynamisch'.

Doelstellingen:

Hoofd: Het presenteren van FBA als een moderne branchevereniging midden in de samenleving, een platform voor haar leden. Het jubileum gebruiken om het gesprek aan te gaan met een breed scala aan bestaande en nieuwe stakeholders.

Sub: Het uitsteken van de hand naar de ‘politiek en ambtelijk Den Haag’. Creëren van ingangen in dit domein om daarmee duidelijker te maken dat de leden van FBA een aantoonbare bijdrage leveren aan de Nederlandse economie en daarmee is er niet alleen maar sprake van 25 jaar geschiedenis, maar juist van heel veel toekomst. FBA wilde zich presenteren als modern en 'van deze tijd'. Het programma moest - net als het rapport over de impact die buitenlandse banken hebben op de Nederlandse economie - duidelijk aantonen dat niet-Nederlandse banken een positieve, concrete bijdrage leveren aan de Nederlandse economie, aan het vestigingsklimaat van Nederland. 

Effect & Impact:

Voor FBA heeft het event drie merkbare effecten gehad:

1. De verhoogde zichtbaarheid in ‘het Haagse’ zorgde voor betere ingangen bij top-ambtenaren, politici en regulators relevant voor de sector.

2. Hogere waardering en interactie met leden; merkbaar onder meer door hogere opkomst in de ‘round tables webinars’ in de maanden na het event en de groei van de DM database.

3. Belangstelling van financiële instellingen die vanwege Brexit naar Nederland kwamen of komen om lid te worden van FBA.

Het bestuur van FBA koos voor de traditionele set-up, een congres tijdens de middag op een ‘klassieke’ locatie omdat dit het beste aansluit bij de bestaande uitstraling, het soort professionals dat actief is in het eco-systeem. Maar het bestuur gaf ons, Cognito, de gelegenheid om met een snel en verfrissend programma te komen. Die aanpak betekende top-sprekers en daarmee kreg het event een schitterende impact: traditionele setting, moderne boodschap. Geen spectaculaire innovatie, maar wel het verschil maken voor de opdrachtgever.

Voor FBA waren een ‘talkshow’ en een ‘interview on stage’ al hele innovatieve manieren om de sprekers een rol te geven op het podium. Normaal zou men hebben gekozen voor zes tot zeven (langdradige) keynotes. Nu was het programma meer dynamisch en goed geconcentreerd in iets meer dan één uur dus extra veel tijd om te netwerken.


Learn from the Best: kijk mee met de 70 beste events van Nederland

Op 20 en 21 april presenteren alle ingezonden cases zich voor de Gouden Giraffe Jury. Dat gebeurt online binnen het NetworkTables Platform. Per categorie kunnen de experts in de jury hun vragen stellen. Een ongekende kans om bakken en bakken aan inspiratie op te doen van zowel online als fysieke events. Je kunt er online als publiek bij zijn. Al onze leden hebben hebben daar een uitnodiging voor gekregen. Ben je geen lid, maar wil je wel in 2 dagen super geinspireerd raken, stuur dan een mail naar Elin en word alsnog lid: elin@eventbranche.nl ovv 'LFTB meekijken'.

 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.