Gouden+Giraffe+%2D+Lichtjeswandeling+op+Het+Liefdespad
Nieuws

Gouden Giraffe - Lichtjeswandeling op Het Liefdespad

Het Liefdespad in Ruurlo brengt mensen bij elkaar. Om deze wandelroute lokaal te laden werd op derde kerstdag een lichtjeswandeling gehouden langs de iconische kunstwerken op het pad. Het bracht ondernemers en de lokale bevolking dichter bij elkaar. De Lichtjeswandeling van Het Liefdespad is een van de kanshebbers op een Gouden Giraffe op maandag 3 april.

De dag na Kerst - dinsdag 27 december 2022 - werd Het Liefdespad sprookjesachtig verlicht. Na twee dagen zitten, eten en drinken wacht er een wandeling van ongeveer een uur langs prachtige kunstwerken van bekende Nederlandse kunstenaars. “Recent hebben we twee metalen reeenkoppen van zes meter hoog toegevoegd. In totaal staan er nu 8 kunstwerken langs de route, die in totaal 4,8 kilometer lang is.” Begin 2023 wordt het Liefdespad opnieuw verrijkt met opvallende kunstwerken.

Concept

Samen met de bestuursleden van Stichting Het Liefdespad en een snelgroeiend aantal ambassadeurs werd een Liefdeswaaier ontwikkeld vol met prikkelende vragen en eenvoudige opdrachten. “Aan de hand van deze waaier wordt de liefde voor je wandelpartner versterkt en aangewakkerd. Het maakt niet uit of je met je partner wandelt, met je ouders, je familie of je collega’s. De waaier zorgt voor ervoor dat je elkaar beter leert kennen en dichter tot elkaar komt.”

Met Het Liefdespad heeft Ruurlo er naast Museum More en Het Doolhof een trekpleister van formaat bij. “Er is lang gewerkt aan de ontwikkeling, maar nu staat het er in volle glorie. We blijven ontwikkelen en nieuwe kunstwerken toevoegen. Uit alle enthousiaste reacties blijkt dat we het juiste pad bewandelen. We brengen bewegen, wandelen, liefde, mensen verbinden, cultuur en natuur bij elkaar. De belangstelling van bedrijven en instellingen voor de waaier in combinatie met de wandeling is gigantisch. Binnen een dag was de eerste oplage van de waaier uitverkocht. Ook de aanvragen van bedrijven die zich met hun merk aan Het Liefdespad willen verbinden is op dit moment niet bij te benen.”

Iedereen kon op dinsdag 27 december gratis de Lichtjeswandeling lopen. Tussen 19.00 en 21.00 uur kon er doorlopend worden gestart vanaf het NS-station, De Heikamp en vanaf het Kerkplein in Ruurlo. “Lokale ondernemers bieden de wandelaars onderweg verwarmende versnaperingen aan. De kunstwerken worden uitgelicht met honderden waxinelichtjes en de route is sfeervol verlicht. Toch is het raadzaam een zaklamp mee te nemen. Laatste starttijd is 20.00 uur.

Impact

Het Liefdespad is massaal omarmt. De spontane medewerking en samenwerking van lokale ondernemers was uniek. Zonder uitzondering hebben alle horeca-ondernemers en bakkers kosteloos meegewerkt door op de wandeling lekkernijen gratis aan te bieden. Veelal werd hierbij al ingespeeld op het thema de liefde, bijvoorbeeld door Hartenkoekjes te maken of een stalletje waar je je kon laten inwijden met gluhwein. De 1e druk van de Liefdeswaaier was binnen een week uitverkocht en tegelijkertijd zijn er meer dan 10 verkooppunten ingericht.

Doelstellingen

Het Liefdespad laten omarmen door inwoners, bedrijven en instellingen in en om de Gemeente Berkelland. Met Het Liefdespad heeft Ruurlo er naast Museum More en Het Doolhof een trekpleister van formaat bij. Er is jaren gewerkt aan de ontwikkeling, maar nu staat het er in volle glorie. We blijven ontwikkelen en nieuwe kunstwerken toevoegen. Uit alle enthousiaste reacties blijkt dat we het juiste pad bewandelen. We brengen bewegen, wandelen, liefde, mensen verbinden, cultuur en natuur bij elkaar. De belangstelling van bedrijven en instellingen voor de waaier in combinatie met de wandeling is gigantisch. Binnen een dag was de eerste oplage van de waaier uitverkocht. Ook de aanvragen van bedrijven die zich met hun merk aan Het Liefdespad willen verbinden is op dit moment niet bij te benen.

Met het evenement willen we alle stakeholders deelgenoot maken van het resultaat en meenemen in wat Het Liefdespad voor de regio kan betekenen. De lancering van "de Liefdeswaaier", een belevingsboekje ontwikkeld vol met prikkelende vragen en eenvoudige opdrachten. “Aan de hand van deze waaier wordt de liefde voor je wandelpartner versterkt en aangewakkerd. Het maakt niet uit of je met je partner wandelt, met je ouders, je familie of je collega’s. De waaier zorgt voor ervoor dat je elkaar beter leert kennen en dichter tot elkaar komt.”

Het werven van nieuwe founders, middels een foundersborrel bij aanvang en afsluiting van de wandeling. Het creëren van verkooppunten van "de Liefdeswaaier" bij de verschillende stakeholders, veelal verblijfsaccommodaties, horeca- en dagrecreatie-bedrijven. Stakeholders prikkelen om arrangementen te ontwikkelen rondom Het Liefdespad, zoals
een een Liefdesnestje-kamer in hotels. De onthulling van 2 spectaculaire kunstwerken op Het Liefdespad, 2 gigantische Reeenkoppen van cortenstaal van de kunstenaar Hugo Vrijdag.De Gouden Giraffe Event Awards 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door deze eventhelden:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.