Gamescom+brengt+honderdduizenden+gamers+in+beweging
Nieuws

Gamescom brengt honderdduizenden gamers in beweging

Hoe krijg je gamers uit hun gaming stoel? Een vraag die menig ouder en partner zich steeds vaker hardop afvraagt. Organiseer een beurs en dan komen ze met z'n honderdduizenden tegelijk. May the force of live communication and experience marketing with them ...

Komende week begint Gamescom in de Messe in Keulen. Het is de op-een-na grootste beurs voor gamers ter wereld. Ruim 1100 exposanten uit 53 landen presenteren zich aan - naar verwachting - zo'n 400.000 bezoekers. De expositieruimte bedraagt zo'n 220.000 vierkante meter. De Messe is het kloppend hart van de beurs, maar ook op diverse locaties in de Duitse Domstad vinden activiteiten plaats. Kortom Gamescom is huge! 

De beurs werd voor het laatste gehouden in 2019. Toen al kwamen er 373.000 gamers naar Keulen. In 2020 en 2021 ging de live beurs niet door, maar namen miljoenen gamers wereldwijd online deel aan Gamescom. De gamebusiness groeit als kool en dat zorgt voor hoge verwachtingen voor de beurs, die gehouden wordt van 22 tot 26 augustus. Behalve de mensen die live aanwezig zijn, zullen ook weer miljoenen mensen delen van de beurs online bijwonen.

Op Gamescom vind je nagenoeg alles wat met gaming te maken heeft. Bedrijven presenteren nieuwe games, nieuwe features, beroemde gamefiguren lopen in levende lijve over de beursvloer, er zijn competities, shops met merchandise en nog veel. Behalve het nieuwste van het nieuwste is er ook ruimte voor nostalgie. Retro-gamers kunnen hun hart ophalen met spellen op de Atari 2600, de Commodore 64 en de Super Nintendo Entertainment System.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.