Gaat+te+strikte+company+compliance+onze+branche+verstikken%3F
Nieuws

Gaat te strikte company compliance onze branche verstikken?

EVENEMENTEN CORONA - 'Ik zou zo graag willen, maar we mogen niet', een kort maar krachtig gesprek met een eventmanager bij een Nederlandse multinational. EventBranche.nl publiceerde eerder al berichten van overzee: 'Sowieso geen events tot medio 2021.' Maar nu we leren leven met COVID-19 is onze branche klaar voor veilige en impactvolle events. Alleen de opdrachtgever...die mag niet...

Wat je ook vindt van de regelgeving in deze corona-crisis, voor onze branche is het redelijk helder: 1,5 meter is de standaard, hygiene een vereiste en goede ventilatie een must. Het Eventplatform geeft met het protocol voor zakelijke evenementen een prima document als houvast om veilig te organiseren. Dat we als eventprofessionals ondanks alle restricties tot impact kunnen komen, dat staat nu al buiten kijf, kijk maar: 

En waar de branche al lang opgezadeld en wel klaar staat, waar we bezoekers vanaf de parkeerplaats 'aan de hand' nemen, waar alles veilig, schoon, hygienisch, en toch oh zo speciaal kan zijn; want we mogen weer; daar trappen corporates vol op de rem. Eigen restricties, eigen corporate compliance, verstikken nu de eventbranche en laat het communicatiemoment der communicatiemomenten verdampen.

De branche die juist nu van ongekende toegevoegde waarde is, want de ontmoeting heeft vandaag de dag een drietrapsraket werking: elkaar weer zien, de neuzen weer de zelfde kant op, is goud waard op dit moment. Het contact met je relatie, de klant, na al die sessies online. De nieuwe visie echt overbrengen. Dit is echt het ultieme moment!

Dus corporate Nederland pak het moment. Een paar losse flodder tips?

- Vind houvast en zekerheid in het protocol Zakelijke Bijeenkomsten

- Kies voor klein en essentieel

- Kies voor locaties met voldoende ruimte en gespecialiseerd aanbod voor nu: 

>> Locaties: RIVM proof (deel I)

>> Locaties: RIVM proof (deel II)


- Kies voor online events om 'de rest' ook te bereiken, of een hybride vorm, waarbij zelfs de hybride gast een uitkomst kan zijn

- Maar doe, organiseer en pak juist nu de impact!!! 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.