Fieldlab+Evenementen+noemt+nieuwe+maatregelen+schandalig
Nieuws

Fieldlab Evenementen noemt nieuwe maatregelen schandalig

FIELDLAB EVENEMENTEN - 'Ik vind het schandalig wat er nu gebeurt', laat Fieldlab Evenementen voorman Pieter Lubberts weten op NU.nl. Ook hoofdonderzoeker Andreas Voss is verbaasd: hoe de clubs en discotheken nu geopend zijn, is helemaal niet onderzocht in de Fieldlabs. De adviezen die er wel waren voor binnenruimtes zijn deels genegeerd, aldus Voss op NOS.nl.

Pieter Lubberts op NU.nl over de nieuwe maatregelen voor evenementen:

"Wij zeiden destijds dat het essentieel is om binnen 24 uur voor het einde van het evenement negatief getest te zijn en dat de ventilatie van besloten evenementenlocaties in orde moet zijn. Dat zijn adviezen die de overheid niet heeft overgenomen, omdat men vooral keek naar de uitvoerbaarheid van het advies. Dat is een politieke keuze. Maar als je, voordat evenementen überhaupt plaatsvinden, de stekker er al uittrekt, dan pas je het programma waar je zelf aan hebt meegewerkt niet toe. Dat vind ik heel kwalijk."

 

Op RTLBoulevard.nl laat het Fieldlab ook van zich horen:

"We hebben met ontsteltenis zitten luisteren naar de maatregelen die zijn aangekondigd. De resultaten van Fieldlab Evenementen worden nu als het kind met het badwater weggegooid", aldus de zegsman. "Schrijnend om te zien dat clubs en discotheken over één kam worden geschoren met festivals."
 

Andreas Voss in het NOS Journaal:

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.