EventTrends2024%3A+video+voor%2C+video+na
Nieuws

EventTrends2024: video voor, video na

YouTube is nog steeds de grootste zoekmachine na Google. TikTok, Snapchat, Insta, video is het communicatiemiddel. Tijd dat organisatoren van live en events dat in 2024 ook in hun oren knopen: het wordt video voor en video na. En misschien ook wel video tijdens...

Eigenlijk is het een beetje gek om video als trend te benoemen in 2024, maar toch doen we het. Voor- en natrajecten van events moeten slim en effectief ingericht worden met videocontent. 

De basis voor de kracht van video werd gelegd door communicatie-onderzoeken die de kracht van visuele content aantoonden boven tekst. Later toonde eyetracking onderzoek aan dat op een willekeurige website de video alle aandacht trok en ook het langste de aandacht behield. Voeg daarbij het beklijven en onthouden van videocontent boven tekstuele content en de trend is meer een verplichting of een effectiviteitsslag. Communiceer voor en na met video. En JA dat gaat verder dan een aftermovie met mooie beelden...

Een paar tips en voorbeelden:

- De aftermovie van het congres in zowel een inhoudelijke als sfeervolle video. De één als sfeer en gevoel video, om in het voortraject van de volgende editie in te zetten. En een video waarin de hoogtepunten van de content worden samengevat.

- Ondertitel jouw video's. Steeds meer video's worden zonder geluid afgespeeld op kantoor, dus is ondertitel noodzakelijk ook in je eigen taal.

- Nu kun je jezelf nog onderscheiden met coole AI-video-oplossingen, dus doen! Of je nou kiest voor een AI video die volledig door AI in elkaar gezet wordt, of bijvoorbeeld een vertaaltool waardoor jij als spreker opeens in een andere taal spreekt. 

Bekijk het complete EventTrends2024 online magazine:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.