EventTrends2024%3AVan+duurzaam+geschreeuw+naar+event+ISO
Nieuws

EventTrends2024:Van duurzaam geschreeuw naar event ISO

Een duurzaam event bestaat niet. Duurzamere events wel. En die events zijn de standaard voor 2024. Dat doen we niet meer door te roepen of met een logootje te zwaaien, nee vanaf 2024 is er maar een weg: ISO-certificering. De ISO-norm 20121 voor Sustainable Events wordt al regelmatig in het buitenland aan grotere zakelijke events gekoppeld. Bekendste voorbeeld: 75 jaar Ferrari, een massaal event met veel duurzame keuzes en een ISO-certificering.

We hadden natuurlijk al diverse keurmerken, logo's en groene duimpjes, maar de ISO-norm en de bijhorende certificering Duurzame Evenementen zorgen voor een grote stap voorwaarts. 

ISO 20121: 2012 Managementsystemen voor duurzame evenementen is bedoeld voor alle schakels in de keten van evenementorganisatie, van organisatoren en eventmanagers tot standbouwers, cateraars en leveranciers van logistieke diensten. De standaard biedt partijen die betrokken zijn bij de organisatie en uitvoering van groot- én kleinschalige evenementen een kader voor identificatie en verwijdering of vermindering van mogelijke negatieve sociale, economische en milieueffecten. Ook bevat de norm praktische handvatten voor communicatie, operationele planning en controle, identificatie en betrokkenheid van belanghebbenden, supply chain management en inkoop en evaluatie van problemen.

Is dat genoeg voor jouw verduurzaamde event in 2024? Nou, een beetje, maar het begint in alles bij jou. Diverse bedrijven in de branche zijn er al klaar voor! Dus zetten samen met hen de duurzame stappen op weg naar steeds duurzamere events en live communicatie. Een beginpunt: 100 tips vind je hieronder:

 

Bekijk het complete EventTrends2024 online magazine:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.