EventTrends2024%3A+kostenkeuzes
Nieuws

EventTrends2024: kostenkeuzes

De energieprijzen, de oorlog in Oekraine, in de Gaza-strook, inflatie, kortom de kosten zijn pittig gestegen. Daardoor staan eventbudgetten onder druk. Is dat louter ellende, nee hoor, 2024 opent daarmee de deur naar heldere kostenkeuzes.

In eerdere trends beschreven we onder meer een efficiëntieslag met AI, maar juist ook als basis persoonlijke aandacht, creatieve uitbarsting en persoonlijke beleving. Dat hoeft allemaal geen extra budget te kosten, sterker nog het zou budget moeten besparen. En dat past dan weer geheel in lijn met een interessante ontwikkeling in 2024: scherpe kostenkeuzes. Wat is noodzakelijk, wat raakt, wat is overbodig, wat kost niets en heeft toch effect? Dat zijn de vragen die horen bij de kostenkeuze-trend.

Daarnaast trekken we de trend van korte lijnen keihard door. Dat is niet alleen een duurzame keuze maar ook een kostenkeuze. En zou het dan eindelijk? Zou het echt? Slimme en continue costsharing? Keuzes om vervoer te delen, keuzes om niet meer voor overschot te gaan én keuzes om settingen van events te delen. Maar dan ook echt delen. Zo liet de Flexfamily haar complete eventsetting staan voor de organisatie van Swim to Fight Cancer Achterhoek. Niet alleen een kostenkeuze, maar ook nog eens een sociaal maatschappelijke bijdrage:

Bekijk het complete EventTrends2024 online magazine:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.