EventBranche+Onderzoek+2023%3A+het+stille+verdriet+van+de+eventbranche%3F
Nieuws

EventBranche Onderzoek 2023: het stille verdriet van de eventbranche?

EventBranche.nl spreekt met veel bedrijven uit de Nederlandse eventbranche. Dat doen we met een glimlach, als mede verkondigers van het LIVE woord en bovenal vol positivisme, maar ook vol realiteit. En die realiteit begint langzaam maar zeker in alle stilte een niet wenselijk beeld te geven...

De Kamer van Koophandel trendrapport over Q3 van 2023 trekt de volgende conclusie: "Trendbreuk in bedrijvendynamiek in het derde kwartaal van 2023. Toename aantal stoppers en faillissementen, afname aantal starters. Het aantal ondernemingen dat stopte is toegenomen, met ruim 29.000 zijn dit er 6,9% meer dan in Q3 van 2022. Het aantal faillissementen blijft in historisch perspectief relatief laag: 832 in Q3 2023. In de afgelopen vijf kwartalen nam het aantal faillissementen echter wel toe. In Q3 van 2023 was het fors hoger dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen het aantal faillissementen 441 bedroeg." Daarbij noemen de onderzoekers dat de toename van het aantal faillissementen vooral plaatsvindt in de sectoren die veel gebruik hebben gemaakt van de corona-steunpakketten.

Maar hoe zit dat in onze branche, de eventmarkt? Is daar sprake van een stil verdriet? Waar we na corona een enorme inhaalslag maakten, lijkt het nu namelijk een beetje stil te vallen, met zelfs geluiden over events die teruggetrokken, uitgesteld of zelfs geannuleerd worden. Direct daaraan gekoppeld zijn geluiden van bedrijven die financieel nog altijd in lastig vaarwater zitten en die het water weer tot aan en soms zelfs over de lippen zien stijgen. Het is onze plicht, vinden wij om dit te onderzoeken. Dat doen we volstrekt anoniem en dus hopen we dat veel branchegenoten de enquete invullen. Indien nodig delen we de resultaten met het Eventplatform of direct met 'Den Haag':

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.