EventBranche+Onderzoek+2023%3A+4+op+5+eventbedrijven+noemt+zichzelf+weer+gezond
Nieuws

EventBranche Onderzoek 2023: 4 op 5 eventbedrijven noemt zichzelf weer gezond

De EventBranche Monitor was tijdens de corona-jaren niet alleen een prima graadmeter, maar blijkbaar ook een uitlaatklep voor de ellende van die periode. Meer dan eens deden vele honderden branchegenoten mee aan het onderzoek. Nu met 108 event-ondernemers hebben we nog altijd een zeer goede peilstok in de eventbranche. Waar de geluiden tijdens interviews en gesprekken anders deden vermoeden blijkt uit het onderzoek dat 'slechts' 15 procent van de bedrijven hun onderneming nog financieel ziek noemt. Ruim 80 procent noemt zichzelf (kern)gezond.

Opvallend: van de 108 ingevulde onderzoeksformulieren was meer dan de helft een eventbedrijf afkomstig uit de bureau-hoek. Daarna kwamen de meeste respondenten uit de audiovisuele-, decoratie/verhuur- en locatiesector. Hen werd onder meer gevraagd hoe zij de huidige financiele situatie van hun onderneming zouden bestempelen.

Het leverde een positief beeld op, waarbij meer dan 80 procent van de 108 ondervraagden over gezond en zelfs kerngezond spraken:

Het onderzoek maakt daarbij onderscheid op de tak van sport binnen de eventbranche. Dan zien we dat bij de grootste groep respondenten Bureaus (58) slechts een heel kleine minderheid van net iets meer dan 5 procent zijn/haar bedrijf ziek noemt. Iets meer dan de helft van de bureaus noemt zich zelfs kerngezond.

In de hoek van de audiovisuele bedrijven, de verhuurders en de decoratiebedrijven is dat beeld anders. Daarbij moet worden gezegd dat het aantal respondenten uit die hoek wat lager was, met 32 bedrijven. Daarvan lieten 8 bedrijven weten hun financiele situatie als ziek te bestempelen. 

"Het is natuurlijk geen geheim dat veel bureaus tijdens de corona periode redelijk snel konden schakelen naar online concepten en oplossingen. Die zaten wel in dezelfde storm, maar niet in hetzelfde schuitjes als bijvoorbeeld een bedrijf waar honderden stoelen en tafels in de loodsen bleven staan. Je ziet dat dus nu ook nog terug in hoe de vlag er bij hangt", analyseert Sjoerd Weikamp van EventBranche.nl de cijfers uit het onderzoek.


 

Meer over het EventBranche Onderzoek 2023:

  1. EventBranche Onderzoek 2023: 4 op 5 eventbedrijven noemt zichzelf weer gezond

    23-10-2023De EventBranche Monitor was tijdens de corona-jaren niet alleen een prima graadmeter, maar blijkbaar ook een uitlaatklep voor de ellende van die periode. Meer dan eens deden vele honderden branchegenoten mee aan het onderzoek. Nu met 108 event-ondernemers hebben we nog altijd een zeer goede peilstok in de...

  2. EventBranche Onderzoek 2023: 7 procent eventbedrijven in gevarenzone

    23-10-2023Het EventBranche Onderzoek 2023 kent over het algemeen positieve resultaten. Toch moet er ook aandacht zijn voor de andere kant van de medaille: nog 7 procent van de ondervraagde eventbedrijven geeft aan op een schaal van 5 in gevarenzone 4 te zitten, als het gaat om een mogelijk faillissement in 2024.

  3. EventBranche Onderzoek 2023: grootte eventbedrijven gelijk aan voor corona

    23-10-2023Het EventBranche Onderzoek 2023 naar de huidige stand van zaken in de Nederlandse eventbranche legde een aantal interessante uitkomsten bloot. Een wat ons betreft onverwachte uitkomst: de grootte van de deelnemende eventbedrijven is vrijwel gelijk aan de omvang van voor corona.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.