EventBranche%2Enl+steunt+oproep+CLC%2DVECTA%3A+hulp+nodig+van+politiek+en+financi%C3%ABle+sector
Nieuws

EventBranche.nl steunt oproep CLC-VECTA: hulp nodig van politiek en financiële sector

EVENTMARKETING EN LIVE COMMUNICATIE - 'De nood is hoog en acuut', zei CLC-VECTA-directeur Riemer Rijpkema vorige week bij BNR Nieuwsradio. Die stellingname leidde tot een oproep aan Den Haag en de financiële sector voor een fonds en een overbruggingskrediet. EventBranche.nl steunt namens de community rondom het mediaplatform deze oproep.

Riemer Rijpkema directeur van CLC-VECTA deed eind vorige week een dringende oproep aan Den Haag, beleidsmakers en de financiële sector om tot oplossingen te komen. Niet alleen voor nu, zoals de nu al veel aangevraagde werktijdverkorting, maar ook voor de langere termijn. Deze oproep deed hij tijdens een informatiebijeenkomst bij MKB Nederland / VNO-NCW over het coronavirus waar diverse ministeries, beleidsmakers, financiële sector en andere branches aanwezig waren.

‘Ik doe een nadrukkelijk beroep aan Den Haag en de financiële sector om dit probleem zo pragmatisch mogelijk aan te vliegen en met elkaar ook te kijken naar de lange termijn. Dit omdat in mijn ogen de effecten die later zichtbaar gaan worden, naar mijn mening erg groot zullen zijn. Als er niet snel wat gebeurt, voorzie ik op korte termijn een aantal faillissementen als ook overnames, of dat men participaties moet toestaan om te zorgen dat men voldoende middelen heeft om een zware periode als deze te kunnen overbruggen. Zorg voor een overbruggingskrediet of een fonds om bedrijven op een andere manier tegemoet te komen. En doe het snel, want de nood is hoog en acuut’, aldus Rijpkema in interviews met BNR en de Volkskrant.

EventBranche.nl ondersteunt, namens de kleine 1200 aangesloten leden van het mediaplatform en haar netwerk, zowel eventprofessionals als opdrachtgevers van corporates, overheidsinstellingen en andere opdrachtgevende organisaties én een community van 50.000 professionals en opdrachtgevers, de oproep van CLC-VECTA. ‘Onze branche van live contact wordt onevenredig en per direct enorm getroffen. Alles in ons schreeuwt dat er nu overtrokken gereageerd wordt en dat de angst buitenproportioneel is, maar het gaat nu niet om persoonlijke meningen, visies of stellingnames, maar om de realiteit: er is met name bij grote corporates grote angst voor dit virus, die angst (terecht of onterecht) leidt tot een enorme hoeveelheid afzeggingen van corporate en zakelijke evenementen, beurzen, congressen. Uit onze branchebrede inventarisatie zijn die aantallen schrikbarend te noemen. Dus is hulp noodzakelijk. Namens onze community en ons bereik van 50.000 eventprofs, marketeers en communicatieprofessionals willen de hulpvraag van CLC-VECTA kracht bijzetten.’

Lees ook het online magazine: Evenementen en Corona

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.