Eventbranche+in+gesprek+met+4+ministers%3A+%27Er+wordt+nog+gekeken+naar+steun+na+1+oktober%27
Nieuws

Eventbranche in gesprek met 4 ministers: 'Er wordt nog gekeken naar steun na 1 oktober'

EVENEMENTEN CORONA - Het Eventplatform ging om tafel met vier ministers. Met onder meer De Jonge en Grapperhaus werd gesproken over het definitief loslaten van de maatregelen, de stroeve samenwerking tussen eventbranche en Den Haag en over eventuele steun na 1 oktober. 'Men is stellig over afbouwen per 1 oktober, maar heeft de concrete toezegging gedaan toch nog met ons te willen kijken of en hoe men nog kan ondersteunen.'

De overheid kondigde immers vorige week aan de steunpakketten vanaf 1 oktober abrupt stop te zetten. Iets dat voor de zwaarst getroffen evenementensector desastreus zou zijn: die markt heeft maanden nodig om weer op te starten, want opdrachtgevers zullen nog wel even afwachtend zijn mede door het continu verscherpen en verruimen. Maar het gesprek was wel breder dan alleen dit onderwerp: 

In het gesprek is teruggekeken op de afgelopen periode en stilgestaan bij waarom de samenwerking tussen Kabinet en de branche zo stroef is verlopen. Men erkent dat ze eerder aan tafel en aan de slag hadden gemoeten met de branche. We proeven dat het Kabinet nog steeds de ambitie heeft om de eerdere uitspraken over versoepelingen per 20 september zoveel mogelijk door te zetten, maar veel zaken worden uitgesproken met heel veel voorbehouden, omdat men nog een aantal zaken wil wegen en het OMT advies wil afwachten. In aanloop naar dit OMT advies, dat wordt verwacht op 10 september, vindt opnieuw overleg plaats waarin de expertise van de branche, uitkomsten Fieldlabs alsook de uitkomsten van aanvullend onderzoek van de TU Delft worden besproken en aangeboden aan het OMT zodat zij tot een goed advies kunnen komen.
 
Verder is gesproken over de steunmaatregelen. Men is stellig over afbouwen per 1 oktober, maar heeft de concrete toezegging gedaan toch nog met ons te willen kijken of en hoe men nog kan ondersteunen. De gesprekken daarover vinden plaats in de week van 14 september. Samenvattend was het op zich goed om elkaar weer te spreken, was het constructief, maar met te weinig concrete toezeggingen. Daarom gaan we door met onze acties, ook de organisatie van UnMute Us heeft bevestigd 11 september door te zetten. Namens het Eventplatform sprak Riemer Rijpkema met BNR Nieuwsradio. Een ook al wordt er nog een keer gekeken naar steun na 1 oktober en neemt het OMT de nieuwe input mee, toch trekt Rijpkema een duidelijke conclusie uit het gesprek:

'We hebben geen enkele toezegging gekregen' 

Mocht je nog iets meer willen horen over het gesprek van gisteren; vanmorgen heeft Riemer Rijpkema al kort toelichting gegeven op BNR Nieuwsradio.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.