Eventbranche+bezorgd+over+corona%2Daanpak+overheid
Nieuws

Eventbranche bezorgd over corona-aanpak overheid

Het zonnetje schijnt. Zowel letterlijk als figuurlijk. In de zomerperiode lijkt corona ver weg. Lijkt, want corona is niet weg. Het bedrijfsleven - waaronder de eventbranche - roept het kabinet op om het dak te repareren nu de zon nog schijnt. Grote vrees is dat de overheid niet adequaat genoeg handelt en de bedrijven door die lakse houding straks weer op de blaren moeten zitten.

Het bedrijfsleven kreeg vandaag bijval van Jeroen Dijsselbloem, voorzitter van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid (OVV). Ook hij maakt zich grote zorgen. In een interview met de Volkskrant zegt hij dat het kabinet te passief is. De oud-minister signaleert dat we aan het begin staan van een nieuwe besmettingsgolf en de zaken niet op orde hebben. "We beginnen dadelijk weer zo'n beetje van nul", laat Dijsselbloem optekenen.

Heldere criteria

De verschillende bedrijfssectoren werken momenteel aan nieuwe plannen. Hierover heeft medio juni overleg plaats gevonden met minister Adriaansens van Economische Zaken. Namens de zakelijke evenementenbranche zat CLC-Vecta aan tafel. In het gesprek werd bij de minister aangedrongen op verschillende scenario's met vooral heldere criteria. De gesprekspartners hebben de minister duidelijk gemaakt dat zij straks niet de dupe willen worden, omdat de overheid onvoldoende is voorbereid op een nieuwe coronagolf.

Maatschappelijk Impact Team

Jacco Vonhof (MKB-Nederland) en Ingrid Thijssen (VNO-NCW) hebben in een brief hun leden gevraagd nu al zoveel mogelijk preventieve maatregelen te nemen. In diezelfde brief leggen de werkgeversorganisatie uit wat hun inzet is in de richting van de overheid. Belangrijk punt voor MKB-Nederland en VNO-NCW is dat ondernemers - naast wetenschappers - een belangrijke stem krijgen in het nieuwe Maatschappelijk Impact Team (MIT). De werkgeversorganisaties benadrukken dat ze de vinger aan de pols blijven houden.

 

 

 

 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.