Event+Revolutie%3A+van+tijd+goed+gespendeerd+naar+tijd+goed+geinvesteerd
Nieuws

Event Revolutie: van tijd goed gespendeerd naar tijd goed geinvesteerd

Tim Rosman is naast het gezicht van de Fokker Terminal in Den Haag, samen met Tom Verhaar, ook voorzitter van het MPI Chapter Netherlands. Rosman was onlangs aanwezig bij Project Playground 2023 en liet zich keihard inspireren. Of sterker nog: hij zag het licht. Tijd voor Event Revolutie 5.3..."Project Playground was 'geen' evenement, het was een oproep!"

Tim Rosman over de Event Revolutie: 

Van tijd goed gespendeerd naar tijd goed geinvesteerd

Op 29 augustus bezocht ik de 2e editie van Project Playground. Na een succesvolle maar beperkte eerste editie midden in de coronapandemie waren de verwachtingen hooggespannen voor dit inspiratiefestival voor- en door de Eventsector. Opnieuw namen een groep (toe)leveranciers en creatieve koplopers uit de industrie de moeite hun nek uit te steken om voor ruime 300 branchegenoten een event neer te zetten dat aan alle kanten prikkelde en uitdaagde. Natuurlijk hielp de fantastische Sugar Factory als decor voor een event als deze.

En uiteraard vormde de smaakvolle en kleurrijke inrichtingen van Boozed een te gekke backdrop. En ja ook de AV techniek van Bazelmans en catering van Hete Peper was van uitzonderlijk hoog en creatief niveau. Maar wat echt impact op mij maakte was de boodschap achter het event. Juist die vertaling daarvan door Plugged Live Shows gaf Project Playground zoveel meer gelaagdheid dan alleen een gezellige, inspiratievolle middag.

Want zat in de titel ’Twenty Three Choices’ niet stiekem al een verwijzing naar een diepere laag? Een knipoog naar de eerste editie in Twenty (2020) plus de 3 keuzes waar wij als sector inmiddels voor staan? Want niet alleen evenementen moeten anders, de hele wereld staat aan de vooravond van grote veranderingen. Uitdagingen op klimaat en duurzaamheid, inclusiviteit en diversiteit en hoe om te gaan met de (digitale) toekomst van bijvoorbeeld A.I. en Machine Learning. Laten dat nou net de 3 thema’s zijn die het fundament vormde voor Project Playground. Niet alleen in decor en eye-candy, maar vooral ook inhoudelijk.

Het event werd een oproep
En daarmee werd dit event meer dan een bijeenkomst. Het werd een oproep. Een Call To Action. ‘Gebruik het live kanaal wat evenementen bij uitstek is voor het communiceren van een boodschap’. Wij verbinden de verbinders. Wij bereiken mensen door experiences en laten onze bezoekers daarmee iets ervaren wat platte tekst of beeld overstijgt. En daarvoor hebben we een fantastisch pallet aan zintuigelijke gereedschappen dat we kunnen inzetten.

Het is tijd voor een event revolutie. Niet langer de plek voor praatje/plaatje/bitterbal, maar een volwassen tool om in de huidige ratrace jouw schaarse tijd te investeren, in plaats van alleen te spenderen. Want ondanks de flashbacks naar Stanley Kubrick’s iconische en prikkelende meesterwerk ‘Eyes Wide Shut’ met een piepjonge Tom Cruise, was Project Playground naar mijn bescheiden mening vooral een alarmbel: wat ga jij als event professional vanaf nu anders doen?

The Clock is Ticking…


Tim Rosman is ruim 20 jaar actief in de event- en live communicatiebranche en daarmee en echte eventgek. Is voorzitter van het Nederlandse Chapter van MPI (Meeting Professionals International) en werkt met veel enthousiasme en plezier voor de Fokker Terminal in Den Haag.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.