Event+Awards+in+Oostenrijk%3A+3+inspirerende+winnaars
Nieuws

Event Awards in Oostenrijk: 3 inspirerende winnaars

De Austrian Event Awards maakte na 2 jaar haar comeback in Linz. Het Design Center van de stad aan de Donau werd het podium voor 16 winnaars, zowel in de hoofdcategorieën als bij de 'sonderpreisen'. Sjoerd Weikamp van EventBranche.nl was dit jaar het internationale jurylid en vanuit die rol aanwezig bij de #AEA21: "Een enorm aantal inschrijvingen, waarvan de winnaars een prima niveau behaalden."

Uit de lijst met winnaars koos EventBranche.nl een shortlist van 3 winnaars ter inspiratie. Voor een overzicht van alle winnaars, kijk je op de site van Austrian Event Awards:

Winnaar Consumer Events (B2C):

Red Bull Jukebox 2021

 

  • Opdrachtgever Red Bull GmbH
  • Bureau: Chaka2 GmbH


Red Bull Jukebox - de muziekshow om je zegje te doen. Onder dit motto inspireerde Red Bull op 27.08.2021 in de steengroeve St. Margarethen (Burgendland) meer dan 3.000 gasten met een concept waar de bezoeker de regie had. De hoofdrolspeler was het Oostenrijkse kunstenaarsduo Pizzera & Jaus. Uniek aan dit concept was dat de deelnemers de keuze van het liedje vooraf konden beïnvloeden via online stemmen en ter plaatse via live stemmen. Bovendien zat het hele evenement vol verrassingen. Onder andere Simon Lewis en Dj Ötzi droegen bij aan een geslaagde avond.

Fotos: © Red Bull content pool; Matthias Heschl; Philipp Carl Riedl;


 

Winnaar Corporate Events (B2B):

House of Specialists / Fachhandels-Show Philips


  • Opdrachtgever: Philips Austria GmbH
  • Bureau: Since Today Werbe GmbH

Om dealers op te leiden, organiseerde Philips de afgelopen jaren de zogenaamde "Specialistendagen". Na verloop van tijd sleet dit concept echter en zo ontstond het idee van het "Huis van Specialisten" - een geheel nieuwe eventdriven manier van productopleiding.

Philips weet: om klanten in de stationaire handel te inspireren en hen op lange termijn van een merk te overtuigen, is vandaag meer nodig. En wel hierom: "We hebben besloten de detailhandel te inspireren met een volledig nieuw concept van het 'Huis van specialisten' voor ons merk en onze producten," zegt Daniel Cipriano, de nieuwe Managing Director Personal Health bij Philips Oostenrijk. Dit "Huis van specialisten" vond plaats op 21 mei 2019 in Hotel Schloss Leopoldskron.


 

Winnaar Corporate Public Events:

Das 88.6 Rock-Together – die größte Rockband Österreichs(fotocredit: Radio 88.6)

  • Opdrachtgever: radio 88.6 - Radio Eins Privatradio Gesellschaft m.b.H.
  • Bureau: IDEAL Live Marketing GmbH

"Puur kippenvel gevoel bij onze eerste 88.6 Rock-Together. De grootste rockband van Oostenrijk kwam samen op het Donau-eiland in Wenen en creëerde een moment voor de eeuwigheid", aldus het team van radio 88.6.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.