Evenementenhal+Gorinchem+en+Easyfairs+organiseert+eerste+beurs+en+roept+op+tot+verruiming
Nieuws

Evenementenhal Gorinchem en Easyfairs organiseert eerste beurs en roept op tot verruiming

VAKBEURS CORONA - Ook al zijn er nog redelijk wat beurzen georganiseerd in de periodes dat de maatregelen het wel toelieten, toch leek de wereld van vakbeurzen de afgelopen weken echt volledig tot stilstand te komen. 7 en 8 februari neemt Easyfairs Nederland en beurslocatie Evenementenhal Gorinchem de verruiming zoals deze is en organiseren zij Trendz. 'De huidige restricties zijn teleurstellend en onnodig.'

GORINCHEM – Nu evenementen onder voorwaarden weer zijn toegestaan vanuit de Nederlandse overheid, staat de eerste beurs van 2022 in Nederland op het punt van beginnen. De eer is aan de inkoopbeurs Trendz op zondag 6, maandag 7 en dinsdag 8 februari 2022 in Evenementenhal Gorinchem, pal aan de A15.

“In de afgelopen persconferentie is afgekondigd dat beurzen onder voorwaarden weer zijn toegestaan. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws, want beurzen zijn van essentieel belang voor het herstel van de economie. Maar één van de voorwaarden voor het door laten gaan van beurzen is een beperkte capaciteit van 1250 mensen in één ruimte. Helaas zorgt die beperking ervoor dat op dit moment weinig tot geen beurzen kunnen doorgaan. Gelukkig voldoen wij voor de inkoopbeurs Trendz wel aan deze voorwaarden. Wij kijken dan ook reikhalzend uit naar aanstaande zondag, maandag en dinsdag”, zegt CEO Jeroen van Hooff van beursorganisator Easyfairs Nederland.

Naast het enthousiasme van het door kunnen laten gaan van Trendz, plaatst Van Hooff ook een kritische kanttekening. “Wij hebben in het afgelopen najaar maar liefst 20 beurzen veilig en verantwoord georganiseerd. Daarin hebben wij bewezen dat wij een veilige ontmoetingsplek bieden waar vraag en aanbod samen komen. Dat er nu een restrictie geldt van maximaal 1250 mensen per ruimte, is teleurstellend en onnodig. Dit maakt het onmogelijk om de beurzensector weer volwaardig op te starten en daarmee de Nederlandse economie een impuls te geven. Wij hopen dat de overheid tijdens het volgende evaluatiemoment op 15 februari de voorwaarden voor beurzen en evenementen verruimd”, aldus Van Hooff.

Over de eerste beurs in Nederland

Trendz is hét inspiratie- en inkoopmoment op het gebied van home decoration & lifestyle. Bezoekers zijn werkzaam in de complete retailbranche: van woon- en cadeauwinkels tot bloemisterijen en tuincentra en van boek- en speelgoedwinkels tot webshops en warenhuizen. Voor meer informatie: www.trendzvakbeurzen.nl

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.