Evenementenbranche+verliest+in+twee+jaar+11%2C5+miljard+euro+omzet
Nieuws

Evenementenbranche verliest in twee jaar 11,5 miljard euro omzet

EVENEMENTEN CORONA - Wij kijken ook liever vooruit. Dat willen we, dat moeten we. Agenda's staan bommetje vol, veel uitgestelde events, maar ook weer nieuwe, soms met nog meer budget dan voorheen. Maar kunnen we het bolwerken met veel minder materiaal en minder mensen? We gaan ervoor met de hele branche, maar dan is het nog wel een keer goed om de ellende voor eens en voor altijd in kaart te brengen. Twee jaar corona-maatregelen: 11,5 miljard euro omzetverlies...

Bij ieder bedrijf, merk of overheidsinstelling hebben ze live communicatie en business event gemist, dat mag aan de hand van de enorme stormloop aan events nu wel blijken. Maar hoe hard de klap van alle maatregelen rondom corona voor onze branche is geweest, blijkt wel uit onderstaande cijfers en van het EventPlatform en de Alliantie van EvenementenBouwers:
 


Impactcijfers 2020 & 2021
De evenementenbranche (zakelijk en publieksevenementen samen) was pre-corona goed voor 7,4 miljard euro en zo'n 100.000 banen. De effecten van corona en de beperkende maatregelen zijn vanaf maart 2020 periodiek in kaart gebracht. De cijfers lieten en laten zien dat passende steun- en herstelmaatregelen van groot belang zijn.


 

In de cijfers en infographic van het EventPlatform / Alliantie van EvenementenBouwers is onderscheid gemaakt tussen zakelijke events, beurzen, congressen en publieksevenementen. De cijfers van de corona-jaren zijn vergeleken met 2019, het jaar waar nog volop gedraaid werd:

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.