Evenementen%3A+wat+mag+wel+en+wat+mag+niet%3F+Overzicht+voor+augustus
Nieuws

Evenementen: wat mag wel en wat mag niet? Overzicht voor augustus

EVENEMENTEN CORONA - De afgelopen weken lijkt het er af en toe op dat er nog maar 2 soorten evenementen zijn, meerdaagse en eendaagse festivals. Het leidt tot veel onduidelijkheid rondom zakelijke evenementen. En ook al zijn er vrijwel geen zakelijke events in de zomermaand augustus, hierbij toch even een overzicht van alle maatregelen en wat mag er wel en wat niet rondom jouw evenement.

  • Evenementen zonder zitplek tot 750 bezoekers

Kleinschalige evenementen worden vanaf 14 augustus onder voorwaarden weer toegestaan. Evenementen buiten (of in een open tent), zonder vaste zitplaats kunnen met maximaal 750 bezoekers georganiseerd worden. Bezoekers moeten een coronatoegangsbewijs hebben. Dat betekent een vaccinatiebewijs, herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud, of een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement. De 1,5 meter afstand kan dan worden losgelaten tijdens het evenement. Het gaat bijvoorbeeld om festivals, culturele activiteiten en activiteiten van studentenverenigingen met minder dan 750 bezoekers.

Bezoekers moeten in bezit zijn van een (gratis) ticket. De organisator moet ervoor zorgen dat contactgegevens geregistreerd kunnen worden van bezoekers. Medewerkers, vrijwilligers en artiesten die geen coronabewijs hebben wordt dringend geadviseerd een zelftest te doen voor het bijwonen van een evenement, dit geldt ook voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Alle aanwezigen krijgen het dringende advies om op dag 5 na het evenement een zelftest te doen om een eventuele besmetting snel op het spoor te zijn. 

Over de maatregelen voor horeca, inclusief het inzetten van testen voor toegang, wordt op 13 augustus besloten. Dan wordt ook gekeken naar de mogelijkheden voor alle evenementen na 1 september.

 

  • Evenementen met vaste zitplaats

Buiten
Evenementen met vaste zitplaatsen kunnen buiten georganiseerd worden voor maximaal 750 personen met coronatoegangsbewijs. Bezoekers hoeven dan geen anderhalve meter afstand te houden. Voor grote buitenlocaties geldt dat zij tweederde van hun reguliere capaciteit kunnen gebruiken, ook als dit betekent dat er meer dan 750 personen aanwezig kunnen zijn. Een coronatoegangsbewijs is dan nodig om de anderhalve meter afstand los te laten.

Binnen
Binnen geldt dat met een coronatoegangsbewijs tweederde van de reguliere capaciteit gebruikt kan worden met vaste zitplaats. Er hoeft dan geen anderhalve meter afstand gehouden te worden.

  • Geen verandering voor doorstroomlocaties

Voor doorstroomlocaties, zoals winkels, musea of kermissen, verandert er niks. Zij mogen 1 bezoeker per 5 m2 ontvangen.

 

LEES OOK:
>> Grote eendaagse festivals verboden, maximaal 750 bezoekers toegestaan

>> Nieuwe maatregelen: evenementen met zitplaatsen en maximaal 2/3 capaciteit

>> Verbod op meerdaagse festivals verlengd tot 1 september 2021

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.