En+we+gaan+weer+over+tot+de+orde+van+de+dag
Nieuws

En we gaan weer over tot de orde van de dag

Het is nog geen week geleden dat vrijwel alle coronamaatregelen werden opgeheven. Eindelijk zijn we zo goed als verlost van het juk van mondkapjes en qr-codes. Twee jaar lang beheerste corona ons leven. Alain Schepers, redacteur bij EventBranche, verbaast zich over het feit dat het virus als bij toverslag lijkt te zijn verdwenen. Hebben we hier te maken met de magie van live communicatie?

Het is een vreemde wereld. Ons dagelijks leven werd bijna twee jaar lang beheerst door het coronavirus. Media stonden er vol van en berichtten dagelijks over nieuwe besmettingen ziekenhuisopnames als gevolg van corona. Jarenlange vriendschappen en relaties liepen door corona op de klippen. Veel gemopper en geklaag, inperking van vrijheden en maatschappelijke spanningen. Je zou toch verwachten dat de wonden van het coronavirus tijd - veel tijd - nodig hebben om te helen. Blijkbaar niet bij de gemiddelde Nederlander ...

Ruslandkenners

Het is op z'n minst opmerkelijk om te zien dat de media nauwelijks nog aandacht besteden aan corona. Ineens lijkt het virus weg. Het journaille stort zich nu vol op de oorlog in Oekraine. Nieuwsvolgers zijn in een paar dagen omgeschoold van virus-experts tot ware Ruslandkenners. O ja, ook is er wat ruimte ingeruimd voor de oplopende inflatie en de exploderende energieprijzen. Beneden de grote rivieren hadden ze de afgelopen dagen wel wat anders te doen en de rest van de bevolking vermaakt zich in het buitenland op de ski's of op een snowboard.

Net op tijd zette minister Kuipers het sein op groen voor carnaval. Mensen zochten elkaar weer op, vierden samen, pakten elkaar weer bij de schouders. En anderhalve meter ... wat was daar ook alweer mee? Carnaval zorgde voor een vliegende start voor veel horeca-ondernemers. Er werd gehost en gefeest alsof corona slechts een boze droom was. 

Honger

Ook in voetbalstadions, restaurants, theaters en concertzalen werd de draad onmiddellijk weer opgepakt. Vrijwel overal was het minstens net zo druk als voor de pandemie. De behoefte om er samen weer uit te gaan, is ontzettend groot. De redactie van EventBranche maakte deze week een rondje langs verschillende evenementenlocaties. De agenda's daar zijn alweer gevuld als voor de pandemie. Bedrijven willen hun personeel bedanken voor de loyaliteit en inzet tijdens de pandemie. De honger onder collega's om elkaar weer live te zien, is na twee jaar Teams en Zoom, voorlopig niet te stillen.

Zeker, de eventbranche en de horeca zijn kei- en keihard getroffen door de gevolgen van de pandemie. De financiële gevolgen zullen nog lang nagalmen. Desondanks pakt de branche het allemaal razendsnel op en staat weer met een grote glimlach klaar voor de gasten, die de donkere dagen van corona nu definitief achter zich willen laten.

Live communicatie

Met verwondering heb ik deze week gekeken hoe snel we terugkeren naar het oude normaal, hoe snel we het coronavirus hebben ingeruild voor een oorlog. En ook hoe snel we een ingrijpende gebeurtenis als een oorlog ook weer een plek weten te geven in ons dagelijks bestaan. Er staan ons vast en zeker nog de nodige verrassingen te wachten de komende periode, maar wat is het fijn dat we dat allemaal zonder mondkapje en qr-code samen aan de bar met een biertje in de hand kunnen bespreken. Hoe fenomenaal is de kracht en de magie van live communicatie!?

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.