Employee+engagement+door+middel+van+events+in+8+stappen
Nieuws

Employee engagement door middel van events in 8 stappen

D&B Eventmarketing bestaat dit jaar liefst 40 jaar. Een van de grondleggers van onze branche is in al die jaren altijd bij het selecte gezelschap topbureaus gebleven. De samensmelting met digital experience bureau FX Agency lijkt een voorbode om die positie lange tijd te behouden. Wie jarig is trakteert en dus heeft D&B Eventmarketing besloten haar kennis te delen en ben je welkom op hun masterclass. Want hoe zorgen interne events voor employee engagement.

Eerst maar even in de term employee engagement duiken, want voor opdrachtgevers uit de HR hoek is dat gesneden koek, maar wat is het precies:

Definitie van employee engagement?

Werknemersbetrokkenheid in jouw organisatie. Een op het eerste oog simpele vertaling en definitie, maar wel met verschillende lagen. Het gaat om de mate van betrokkenheid bij het succes van het merk, bedrijf of de organisatie. Die betrokkenheid ontstaat vanuit werknemerstevredenheid en verbiding.

Hoe zorg je voor die verbinding met de organisatie, de cultuur en met elkaar? Wat is de verbindende factor? Hoe zorg je ervoor dat iedereen de cultuur gaat voelen en dit ook uitdraagt? En wat is de rol van events hierin? D&B Eventmarketing vertaalde die zoektocht naar 8 stappen waardoor jouw interne evenement bijdraagt aan employee engagement en veel meer is dan een leuk moment:

  • Kritische intake: blijf de vraag waarom stellen
  • Onderschat het belang van live events niet
  • Betrek collega’s bij het interne evenement
  • Integreer het evenement in een groter communicatieplan
  • Zorg dat jouw evenement ook echt alleen voor jouw organisatie is
  • Verplaats je in jouw interne doelgroep en subdoelgroepen
  • Leg de trots van werknemers bloot
  • Maak de doelstelling van jouw interne event SMART


Bij de collega's van EvenementOrganiseren.nl geeft het team van D&B Eventmarketing en de employee engagment specialisten binnen D&B nog meer tekst en uitleg over hoe je van een intern evenement tot employee engagement komt. Wil je de diepte in? Meld je dan aan voor de Masterclass van en bij D&B in Hilversum:
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.