Een+ode+aan+%27ridder%27+Riemer+Rijpkema
Nieuws

Een ode aan 'ridder' Riemer Rijpkema

Zo heel af en toe moet je ook even tijd nemen om te kijken wat ons allemaal is overkomen. Tussen het gevaar van virus en de maatregelen die soms onnavolgbaar waren, zorgde de COVID-19 periode ook voor het 'naar bovendrijven van strijder voor de branche'. Eén daarvan, en misschien wel de voorman, was Riemer Rijpkema. Die naast het bestieren van CLC VECTA en het EventPlatform en ook het gezicht werd van de zakelijke eventsector in crisis. Gister nam hij afscheid, als Ridder...

Het zou eigenlijk gewoon een ALV zijn van CLC VECTA in Huis ter Duin in Noordwijk, waar CLC VECTA directeur Riemer Rijpkema na vele jaren afscheid zou nemen. Het werd een prachtig moment waar zelfs de burgemeester van zijn woonplaats Vlissingen naar Noordwijk toog om Riemer Rijpkema te 'ridderen'. 

(foto: CLC VECTA)

In alle stilte was ook EventBranche.nl betrokken bij de benoeming van Riemer Rijpkema tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 'Het is ongekend wat Riemer allemaal gedaan heeft voor een complete sector. Dat is zijn beroep, maar met name in de COVID-periode behelste het zijn complete leven. Dan gaat de pet diep af en is een onderscheiding op zijn plaats', aldus Sjoerd Weikamp van EventBranche.nl, die nog wel wil benadrukken dat er naast Riemer nog vele andere eventprofessionals van zeer groot belang zijn geweest in de deze crisis-tijd. "Eigenlijk verdienen die mensen allemaal een lintje.' 

Als eerbetoon aan het werk van Riemer Rijpkema plaatsen we de aanbelevingsbrief van september 2021 hieronder, om wat ons betreft de Koninklijke Onderscheiding vanuit alle branchegenoten te onderbouwen:

Beste, L.S.,

Met deze ‘brief’ hoop ik een bijdrage te leveren aan het verzoek om Riemer Rijpkema Koninklijk te onderscheiden. In mijn ogen is er een zeer krachtige en heldere onderbouwing waarom juist Riemer een dergelijke onderscheiding toekomt.

Als eigenaar en hoofdredacteur van EventBranche.nl, een mediaplatform in de wereld van zakelijke evenementen, is het mijn rol om boven de partijen en materie te kunnen hangen. Ook al voelen wij ons een onderdeel van de zakelijke eventsector, dat belemmert ons niet tot een helikopterview. En vanuit die helikopter heb ik de afgelopen jaren, maar met name de afgelopen COVID-19 periode gezien, hoe Riemer niet alleen als boegbeeld naar Den Haag en naar alle andere derden optrad, maar met name hoe hij alle ziel en zaligheid in de strijd gooide om voor een complete branche te knokken voor bestaansrecht, steun en duidelijkheid.

Als professional in deze sector ben ik er mij zeer van bewust dat ook Riemer een baan heeft en die baan als directeur van CLC-VECTA behelst nou eenmaal het bestieren van een brancheorganisatie en daarmee het zijn van een boegbeeld in onze branche. Maar, waar ik in mijn directe omgeving het geluk heb een aantal geridderde personen te kennen (met name voor hun vrijwilligerswerk in het sociale domein), heb ik hier met bewondering gekeken naar een op en top professional, die strijdend voor een hele branche zelfs het laatste vrije uurtje gebruikte om te knokken voor zijn vereniging, het Eventplatform, maar met name voor een complete sector. En precies dat laatste is de reden dat ik nu deze brief typ.

Riemer is met zijn rol als verbinder (het Eventplatform is een samenwerking tussen diverse brancheorganisaties), als doorpakker (in no time werd onze zakelijke eventmarkt op de kaart gezet in Den Haag en in de media) en last but not least een gentleman onderhandelaar, een geschenk gebleken voor onze hele sector. Geen geschreeuw of chocolade-letters, maar met respect en open vizier in gesprek blijven. Geen eigen winkel eerst, maar het breedst denkbare belang. Steeds weer opnieuw, ver buiten de 40 uur van een werkweek. En stapje voor stapje met resultaat.

Daarom zou ik het eventuele ‘ridderen’ van Riemer Rijpkema vanuit mijn helikopterview niet alleen willen steunen, maar het ook letterlijk willen aanmoedigen. De rol van Riemer in al die jaren, maar zeker ook in de afgelopen 1,5 jaar is van groot belang geweest voor vele bedrijven, vele mensen en dus vele gezinnen. Ik zou u daarom willen verzoeken om deze event ridder tot uw orde toe te laten als dank en eerbetoon aan de volledige overgave die Riemer getoond en gegeven heeft voor vele duizenden.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.