Duurzaamheid+troef+%2D+ook+op+de+Horecava
Nieuws

Duurzaamheid troef - ook op de Horecava

Duurzaamheid, vegan, energiezuinig, recyclebaar, no waste, korte keten. Welkom op de Horecava, de beurs voor de horeca in Amsterdamse RAI! De beurs toont wat er nu en in de toekomst speelt bij de horeca-ondernemingen in ons land en dat is - hoe verrassend - veel, heel veel op het gebied van duurzaamheid. Onze aandacht ging vooral uit naar de Horecava Innovation Awards.

Duizenden ondernemers en personeelsleden weten begin januari feilloos de weg naar de RAI te vinden. De Horecava is het jaarlijkse uitje, dat gezien de drukte, weer helemaal terug is van weggeweest in verband met de pandemie. En als vanouds is het weer gezellig druk bij de stands van de bierbrouwers.

Onze focus gaat eerst en vooral uit naar de Innovation Award. Wat mogen we in de nabije toekomst aan ontwikkelingen verwachten? 

Plantaardige bavette

In de categorie Food & Beverage won Redefine Meat met de Redefine Runder Bavette. Het bedrijf gebruikt technologie om  tot een dierloos vleesproduct te komen. De bavette heeft dezelfde smaak, textuur en mondgevoel als dierlijk vlees, maar is toch 100% plantaardig.

In de categorie Equipment & Services ging de prijs naar FrieteRia-BrasseRia met de infrarood frituur. Het verwarmen van de frituur met infraroodpanelen is een stuk energiezuiniger en dus voordeliger en duurzamer. Het is een relatief goedkope en eenvoudige manier om cafetaria’s van het gas af te helpen.

De jury reageerde enthousiast: “Echt een oplossing voor één van de grootste problemen van deze tijd: energiekosten. Daarnaast heeft het product nog meer voordelen. Minder olie nodig, geen open vuur meer en makkelijk te reinigen.”

Verwarmde terrasstoel

Satelliet Hospitality Furniture won de award in de categorie Concepts, Interior & Design. En ook hier gaat het om energiebesparing. De Celsius terrasstoel heeft een geintergreerd verwarmingssysteem. Dat biedt comfort en verbruikt veel minder energie - tot wel 95% - dan buitenkachels en terrasheaters. 

In de categorie Digital, Apps & Social Media ging het jonge bedrijf Lacoly er met de buit vandoor. Dit bedrijf zet WhatsApp in om op een slimme, innovatieve en heel persoonlijke manier te communiceren met klanten, gasten en bezoekers. De toepassing heeft z’n weg gevonden bij hotels, events, vakantieparken en is ook een slimme tool voor bedrijven waar je op afspraak naar toe gaat, zoals een fysiotherapeut of een garagebedrijf.

Karel de Vos Duurzaamheid Award

De overall-winnaar is Redefine Meat geworden. De jury was het meest onder de indruk van deze product-innovatie. Naast deze Innovation Awards werd ook de Karel de Vos Duurzaamheid Award (Karel de Vos is de initiatiefnemer van de Horecava Innovation Award)  uitgereikt. Deze werd gewonnen door Clique Circulaire Bakken. De Clique gebruikt het ‘afval’ uit de stad om de stad te voeden. Met kleine inspanning verandert afval van horeca- en cateringbedrijven in waardevolle grondstoffen en foodproducten.

Foto: De winnaars van de Horecava Innovation Awards. (foto: Horecava)

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.