Drie+oplossingen+voor+interactie+op+jouw+online+event%2C+zonder+budget
Nieuws

Drie oplossingen voor interactie op jouw online event, zonder budget

ONLINE EVENTS - De opties staan in de agenda, live, fysiek samenkomen, iedereen hunkert er naar. Maar de realiteit is dat er toch nog heel wat multinationals en bedrijven zijn die nog even voor online kiezen. Maar hoe kom je dan alsnog tot echte interactie. Hoofdbrekens om op je online event tot interactie te komen? Het is zo simpel, want iedereen heeft een second screen in huis...

Er zijn heel veel oplossingen voor online events. Van calls in Zoom of Teams tot complete online platforms, met virtuele green screen studio's waar alles kan. 'Live' publiek dat ook interactief, laagdrempelig en effectief mee kan doen is het summum. Zeker de online event platforms hebben diverse tools om die interactie te faciliteren. Maar ook in andere vormen kun je snel tot interactie komen...en iedereen heeft het in huis...en het is nog eens gratis ook nog....: de smartphone als second screen.

Zo simpel? Ja, zo simpel. Even de eerste drempel wegnemen: ruim 95% van de Nederlanders is in bezit van een smartphone. Met dat als startpunt kun je heel eenvoudig tot een geimproviseerd second screen komen. Drie hele simpele budgetloze oplossingen:

Whatsapp

Ruim 12 miljoen Nederlanders maken gebruik van de Whatsapp-app. Dus zonder enige kosten voor een interactieve app rondom jouw online event kun je op een slimme manier interactie teweeg brengen via Whatsapp. Zorg in het voortraject dat deelnemers in groepen op Whatsapp samen komen. Drop daar opdrachten, foto's, vragen, tips of contact met een expert. Wat te denken van een live chat met de CEO tijdens het event?

Facetime

Eigenlijk kun je hier iedere videochat-app voor gebruiken, maar als er tijdens het evenement interactieve links beschikbaar zijn waardoor je 1 op 1 met een expert, collega of sprekers kunt videochatten, heeft dat enorme meerwaarde.

Zoom / Teams

Tijdens het evenement kun je deelnemers vragen om deel te nemen middels hun laptop of tablet en tegelijkertijd via de smartphone een tweede scherm open te zetten. Daar kun je in applicaties als Zoom of Teams interactie, overleg of sprekers aan het woord laten.

Meer tips, do's en don'ts? Lees ook Online events en techniek: tientallen tips, do’s en don’ts

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.