Drie+Lintjes+voor+Live+uitgereikt
Nieuws

Drie Lintjes voor Live uitgereikt

Tijdens een feestelijk programma ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van IDEA, ontvingen Michèle van de Craats (Politie Nederland), Mirre van Tilburg (Capgemini) en Oliver Talens (Vlirdens) een Lintje voor Live. Deze erkenning wordt door IDEA toegekend aan mensen die zich hebben onderscheiden in de wereld van live communicatie.

Van stoelen naar doelen

Michèle van de Craats heeft in haar rol als Coördinator Team Congressen & Evenementen in de afgelopen vijf jaar een belangrijke transitie doorgevoerd bij Politie Nederland. Met als credo 'van stoelen naar doelen' is er een volledig impact gestuurde manier van werken gerealiseerd en hebben acht eventorganisatoren zich ontwikkeld tot één team van vijftien live communicatieprofessionals dat dit draagt.

Bovendien heeft zij met haar team COVID optimaal benut en is er ondertussen een vaste (digitale) event studio in
HUB50 in Utrecht voor het creëren en delen van content. Michèle van de Craats heeft dit Lintje ontvangen voor het onderstrepen van het belang van effectiviteit en de power waarmee zij deze transitie binnen deze grote overheidsinstantie heeft gerealiseerd.

Michèle van de Craats

Nationaal en internationaal ambassadeur voor live

Mirre van Tilburg is onderdeel van de jury van de Nederlandse vakprijs Gouden Giraffe. Naast deze nationale competitie is zij jurylid bij de Internationaal gewaarde BEA’s; Best Event Awards die jaarlijks worden uitgereikt tijdens het Bea World Festival. In deze positie signaleert Mirre trends en kan zij middels haar beoordeling een signaal afgeven richting de branche.

Vanuit haar rol bij Capgemini, waarin zij zich bezighoudt met een groot scala aan events, zowel in Nederland als daarbuiten, onderstreept zij de kracht van de live ontmoeting. Een Lintje voor Live voor Mirre van Tilburg als blijk van waardering voor de inspanningen van deze ambassadeur voor live.

 Mirre van Tilburg

Tradities zetten sector op de kaart

Vlirdens heeft 15 jaar geleden de toon gezet met de start van een kennisevent, dat ondertussen - als 'congrestival' met focus op beleving - is uitgegroeid tot een begrip in de wereld van ‘planners’. Met als doel het bij elkaar brengen van mensen, kennisoverdracht en meer zichtbaarheid voor deze - tot dan toe slecht zichtbare - WFM (workforce management) branche. Daar zijn 6 jaar geleden de WFM Awards bijgekomen; een uitreiking onder planners en organisaties. Beide events zijn uitgegroeid tot tradities met een groot bereik, bewezen effect op het vlak van meer zichtbaarheid en een begrip onder grote organisaties. Oliver Talens heeft een Lintje voor Live ontvangen voor deze effectieve inzet van live en de bedrijfsoverstijgende waarde ervan voor deze sector.

Oliver Talens

Over Lintje voor Live

Lintje voor Live is dé onderscheiding op het gebied van livecommunicatie en eventmarketing. Branchevereniging IDEA kent de prijs onregelmatig en zeer selectief toe aan iemand die de grenzen van het vak heeft verlegd. Lintje voor Live kent geen periodieke cyclus, jury’s of case presentaties. Het is een oprechte hommage aan passie en vakmanschap, gegeven vanuit de branche en toegekend door IDEA.

Over IDEA

IDEA vertegenwoordigt zo’n 60 toonaangevende en onafhankelijke livecommunicatie- en eventbureaus. Gezamenlijk vertegenwoordigen zij sinds 2002 de voorhoede van de Nederlandse eventwereld. IDEA-leden bieden creatieve totaaloplossingen op het gebied van live communicatie: van strategie tot conceptontwikkeling en productie. Alle aangesloten bureaus zijn in het bezit van het IDEA-keurmerk, dat is opgebouwd rondom vijf garanties omtrent financiële kredietwaardigheid, transparant zakendoen, creatieve slagkracht en deskundigheid in verzekeringen en wet- en regelgeving.

(foto: Jan Buteijn)

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.