Dit+zeggen+75%2E000+marketeers%3A+%27Focus+op+digital+%C3%A9n+experience+marketing%27
Nieuws

Dit zeggen 75.000 marketeers: 'Focus op digital én experience marketing'

OMR22 - Meer dan 75.000 (digitale) marketeers passeerden de poortjes van Messe Hamburg tijdens OMR22. Dat deden ze voor ontelbaar veel verschillende volgeboekte kennissessies, een festivalsfeer 'ohne ende' en louter topmerken uit met name de digitale wereld. Bij de topmerken maakten wij met NEXTLIVE en EventBranche een rondje langs de online marketeers. Hoe zien zij de marketing toekomst?

Vanzelfsprekend geven marketeers van TikTok andere woorden dan zij van Audi en ook de zienswijze van de lead sales van Mollie heeft een ander verhaal dan de eventmarketeer van Adobe. Toch kwamen er wel een aantal ontwikkelingen bij alle gesprekspartners naar boven. In onze zoektocht naar voorbeelden van de perfect mix tussen digitale en experience marketing zeiden de merken het volgende:

1. DigiEx is de norm

Het waren vooral online marketeers (OMR staat voor Online Marketing Rockstars) die we spraken, maar die gaven zonder uitzondering een helder beeld: digitale marketing heeft experience marketing nodig en experience marketing wordt vele malen effectiever en impactvoller door slim gebruik te maken van alle online en digitale mogelijkheden. 

2. Personeelsmarketing 

Diverse grote online merken gebruikten OMR22 om te recruiten: live vacatures, gesprekken, talentselectie etc. Interessant genoeg had vrijwel niemand het over HR of Recruitment, maar was de term: 'personalbranding'.

3. Innovatie en duurzaamheid

Dit zijn nou niet echt begrippen die je meteen met elkaar in verband bregnt, behalve als je goed luistert naar de Duitse markeers en kijkt naar de start-ups en innovaties die op de beurs waren. Vrijwel allemaal gericht op live contact, vooral daar waar iets innovatiefs en iets duurzaams samenkomen.  

4. Authentieke personalisering

Dat de wereld van marketing steeds meer en meer om personalisering draait, mag wel duidelijk zijn. Daarbij moet het vooral gaan om authentieke personalisering, anders gaat het zelf tegen je werken. Wat is dan wel de oplossing om persoonlijk en authentiek te zijn? Video en alles wat daar virtueel uit voortkomt: VR, AR, XR etc.

 

En wat er verder voorbijkwam? TikTok, inclusiviteit, diversiteit, metaverse, gamification 3.0, minder product meer beleving, online merken: groot in live communicatie, een complete Vodafone-hal en lange wachtrijen. Over dat alles meer in de diverse publicaties, de komende dagen op www.nextlivedcp.com 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.