Disney+transformeert+film+kijken+naar+film+beleven+met+Apple+Vision+Pro
Nieuws

Disney transformeert film kijken naar film beleven met Apple Vision Pro

Het is natuurlijk sowieso al het decennium van DigiEx, daar waar digitale oplossingen en experience samenkomen, maar dan heb je wel bedrijven als Apple nodig om daar ook de juiste tools voor te maken. Dit is de Apple Vision Pro en wat Disney ermee gedaan heeft:

Eerst maar eens even kijken wat Apple precies op de markt heeft gebracht.

"Apple Vision Pro is hier. Nu versmelt digitale inhoud naadloos met jouw fysieke ruimte. Je kunt de dingen die je graag doet nu op manieren doen die eerder niet mogelijk waren."

Disney heeft de 'DigiEx' mogelijkheden van de Vision Pro omarmd. "Stel je voor dat je jouw favoriete Disney-films, zoals Avatar of Avengers, kunt beleven in een omgeving die je rechtstreeks naar het hart van hun werelden transporteert. Dat is nu mogelijk op de Apple Vision Pro. Het aanbod omvat 42 Disney-films in verbluffend 3D, waarbij gebruik wordt gemaakt van geavanceerde technologieën zoals Dolby Vision en Multiview High Efficiency Video Coding om de visie van de maker te behouden en presenteren in de hoogste nauwkeurigheid. Dit zorgt ervoor dat kijkers de best mogelijke kijkervaring krijgen, een ervaring die hen dichter bij de personages en verhalen brengt waar ze van houden.

In ons dossier over storytelling en events, zou je hier kunnen zeggen dat het verhaal niet meer naar jou toekomt, maar dat je zelf in het verhaal terecht komt.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.