Dickens+Festijn+Deventer+gaat+voor+de+Gouden+Giraffe
Cases

Dickens Festijn Deventer gaat voor de Gouden Giraffe

Het Dickens Festijn is een stadsevenement dat al 30 jaar plaatsvindt in de historische binnenstad van Deventer. Het festijn brengt zo'n 125.000 bezoekers op de been. Op maandag 3 april dingt dit event mee naar de felbegeerde Gouden Giraffe Event Awards, de Nederlandse Oscars voor de eventbranche.

Op zaterdag 10 en zondag 11 december 2022 werd de 30ste editie van het Dickens Festival gehouden. Ooit begonnen als een event op bescheiden schaal is het festijn inmiddels uitgegroeid tot een kerstevent met bijzondere allure en kwaliteit. De meest recente editie was goed voor bijn 134.000 bezoekers. Is deze deelnemende case straks de winnaar van de Gouden Giraffe Event Award in de categorie Brand Events.

Het evenement is gebaseerd op de verhalen van de Engelse schrijver Charles Dickens. Bezoekers lopen als het ware door een literaire wereld. Het festijn weet zich daarme nationaal en internationaal te onderscheiden. De gemiddelde waardering die bezoekers het evenement gaven was een 9,2.

Concept

Het gratis toegankelijke Dickens Festijn is uitgegroeid tot een van de meest priominente kerstevenementen van Nederland, met ook internationaal bezoek. Door de hoge kwaliteit en theatrale verbeelding onderscheidt het Dickens Festival zich nadrukkelijk van andere kerstevenementen.
De nationale en internationale positie van het Dickens Festival wordt de komende jaren verder versterkt. De vele positieve reacties van bezoekers dit jaar onderstrepen deze positie, evenals de positieve aandacht van gerenommeerde nationale en interenationale media.

Campagne
Het Dickens Festijn kreeg dit jaar aandacht op zowel social media als in gedrukte vorm. Er komt jaarlijks een Dickens-krant uit en er waren posters, flyers en folders. Daarnaast was Deventer en het Dickens Festijn in de week voorafgaand aan het evenement te zien in een reclamespot op NPO1, 2 en 3 en in de hele maand december in de radiocommercial van de NS.

Gegevens
Naam evenement: Dickens Festijn
Locatie: Bergkwartier Deventer
Totaal aantal bezoekers: 133.949
Deelnemers Dickens Walk: 8000
Bezoekers theatervoorstelling: 750
Dickens Festijn: 125.000

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.