Deutsche+Telekom+Digital+X%3A+business+festival+van+de+buitencategorie
Nieuws

Deutsche Telekom Digital X: business festival van de buitencategorie

In de opmaat naar de Best Event Awards World kijken we terug naar baanbrekende events en winnaars van BEA World 2022. En ook al hebben we bij EventBranche.nl veel geschreven over de festivalissering van business events, voorbeelden geven, inzichten gedeeld,...je hebt altijd een perfect case nodig. In heel veel, misschien wel alle, opzichten is dat DIGITAL X van Deutsche Telekom en bureau DO IT! GmbH.

Veel zakelijke evenementen turnden hun zakelijke concept om in een festival, of op zijn minst een festivalgevoel. Maar wat als je dat echt in alles doortrekt? De binnenstad van een wereldstad gebruikt als context en als insteek Woodstock van Digitalisering gebruikt? Dan krijg je Digital X. Deutschland Telekom en hun bureau DO IT! geven tekst en uitleg rondom het imposante evenement:

"Met DIGITAL X 2021 hadden we al een sterke visie om een revolutie teweeg te brengen op de Europese congres- en evenementenmarkt. Met een nieuw concept dat mensen samenbrengt in hun natuurlijke omgeving: restaurants, cafés, bars, theaters, enz. om deel uit te maken van Europa's grootste Business Festival live in Keulen. In 2022 nemen we de stad Keulen weer voor twee dagen over en breiden we dit innovatieve format opnieuw uit - maar hoe hebben we dat gedaan?"

   

"We spraken met onze partners en klanten, luisterden naar hun wensen en behoeften. We namen hun zorgen en angsten serieus. We plaatsten menselijke behoeften in het middelpunt van onze inspanningen. En we veranderden de stad Keulen in ruim 2 miljoen vierkante meter groot Woodstock van de digitalisering. 300 internationale makers, creatieven en toekomstige leiders op 15 podia. Het resultaat: In plaats van een volgende stap namen we een reuzensprong en veranderden we de wereldtentoonstelling over digitalisering in een massale digitaliseringsbeweging."

Een paar feiten en cijfers van Digital X:

 • 50.000 bezoekers in twee dagen
 • Twee miljoen vierkante meter eventoppervlakte
 • 300 partners
 • 200 zogeheten brandhouses (cafés, restaurants, hotels, etc omgebouwd tot eventlocaties van de partners)
 • 65 startups en innovaties
   

Vorig jaar won Digital X bij Best Event Awards World:

 • Zilver B2B EVENT
 • Brons B2C EVENT
 • Brons ORGANISATIONAL COMPLEXITY MANAGEMENT
 • Goud FESTIVAL
 • Goud MEETING CONGRESS & CONFERENCE

 

BEA World 2023: doe mee!

De BEA World 2023 komt er aan. Als mediapartner doet EventBranche.nl een oproep aan de beste events van Nederland: doe mee en claim samen de nummer 1 positie van Nederland als live communicatie en experience marketing koploper. Inschrijven kan via onderstaande banner:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.