DeFabrique%2C+XSAGA+en+Restaurant+Basiliek%3A+Night+of+the+Century%2C+culinaire+experience
Nieuws

DeFabrique, XSAGA en Restaurant Basiliek: Night of the Century, culinaire experience

Night of the Century: een unieke samenwerking tussen DeFabrique, XSAGA en Restaurant Basiliek. De fabriek in Utrecht bestaat 100 jaar en dat wordt gevierd tijdens Night of the Century. Speciaal voor deze gelegenheid werken DeFabrique Evenementenlocatie, XSAGA en Restaurant Basiliek samen om een ode te brengen aan de historie van het pand. Van 10 t/m 20 juni beleef je een unieke experience en culinaire reis door de tijd.

Jan van Eck, initiatiefnemer DeFabrique: “Eindelijk gaat Nederland van het slot en mogen we weer uiteten, ontmoeten en beleven. Een mooier moment om het 100-jarig bestaan van de oude mengvoederfabriek en daarnaast het 20-jarig bestaan van DeFabrique Evenementenlocatie en XSAGA te vieren is er niet. Met deze unieke eetervaring vieren we niet alleen onze jubilea. We willen gasten vooral trakteren op een unieke live experience. Iets wat iedereen zo lang heeft moeten missen.”

Tijdens de ‘avond van de eeuw’ zijn bezoekers live getuige van een spannend liefdesspel tussen de Grande Dame van Utrecht en de stoere Fabriek in Maarssen. Een liefde die begon in 1921, toen de eerste steen van deze rauwe en industriële locatie werd gelegd. Zijn stem wordt verklankt door acteur Barry Atsma en Noortje Herlaar vertolkt de Domtoren. Tijdens elke gang en scène kom je meer te weten over het liefdespaar, maar ook hoe de (culinaire) geschiedenis van Utrecht en Nederland zich de afgelopen eeuwen ontvouwde.

Iconisch diner
Michelinsterrenchef Rik Jansma en zijn vrouw Tabitha van Restaurant Basiliek nemen gasten mee op een culinaire reis. Een fantastisch diner met prachtige wijnen die allemaal worden gepresenteerd in een unieke ruimte en worden geïntroduceerd door een eigen historisch verhaal.

Night of the Century vindt plaats van 10 t/m 20 juni. Per avond zijn er twee tijdsloten beschikbaar voor maximaal 30 personen. Kan Night of the Century uiteindelijk niet doorgaan vanwege de geldende coronamaatregelen? Dan wordt de live experience verplaatst naar een andere datum. Ga naar de website voor meer informatie en tickets: www.nightofthecentury.nl

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.