Daikin+zet+sponsoring+schaatsbond+om+in+evenement+met+impact
Nieuws

Daikin zet sponsoring schaatsbond om in evenement met impact

Specialist in warmtepompen Daikin is al enkele jaren hoofdsponsor van de Nederlandse schaatsbond KNSB. Zo koppelde Daikin ook haar naam aan het afgelopen weekend gehouden Daikin NK Afstanden. Maar in samenwerking met het Fonds Gehandicaptensport en sportmarketingbureau House of Sports zette de warmtepompspecialist de hoofdsponosring dit keer om in een event met impact.

Fonds Gehandicaptensport organiseerde samen met Daikin de eerste editie van de Daikin Warmste Winterdag. Dit evenement met maar liefst 400 deelnemers vond zondag 5 februari plaats in Thialf, Heerenveen, rondom het Daikin NK Afstanden. Schaatshelden en vrijwilligers zetten zich deze dag in om mensen met een beperking en hun familie en vrienden een onvergetelijke dag te bezorgen. 
 


Van de redactie:
Hoe Daikin hier een hoofdsponsorschap vertaalt naar een evenement met impact voor een bewust gekozen doelgroep, is een prachtig voorbeeld van hoe purpose marketing of betekenisvolle marketing samenkomt met 'extraperience', waar we al jaren sponsoren oproepen om hun sponsoring om te zetten in extra beleving voor bezoekers.Sport voor iedereen toegankelijk
Er was van alles te beleven tijdens deze dag. De deelnemers kregen een warming-up door bekend oud-schaatsster Barbara de Loor, ze konden een Elfsteden parcours schaatsen onder begeleiding van de Sven Kramer Academy, er was een photobooth, de Daikin mascotte ‘Pompie’ liep rond, het dweilorkest vermaakte iedereen met muziek en als kers op de taart mochtenen de deelnemers kijken naar de wedstrijden van de Daikin NK Afstanden met alle bekende schaatstoppers.

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor mensen met een beperking dicht bij huis mogelijk te maken. Want sport verandert je leven op zoveel verschillende manieren. Het zorgt voor plezier, vriendschap en vertrouwen. Het geeft prachtige herinneringen, het gevoel van geluk en de moed om grenzen te verleggen.

“We zijn hartstikke trots dat Daikin, als hoofdsponsor van schaatsend Nederland, onze missie om voor 2030 sport voor iedereen toegankelijk te maken, steunt. Samen met een groot aantal vrijwilligers én met de andere sponsor Univé zorgt Daikin ervoor dat honderden kinderen samen met hun familie een onvergetelijke dag beleven. Vaak is het namelijk lastig om met het hele gezin iets actiefs te ondernemen, omdat niet altijd alle faciliteiten geschikt zijn. Tijdens de Daikin Warmste Winterdag werd aan iedereen gedacht!”, aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “Met dit evenement wilden Fonds gehandicaptensport en Daikin de bezoekers een onvergetelijke schaatsdag bezorgen, waarbij we het voor iedereen mogelijk maakten om te schaatsen én de topsport van dichtbij te beleven.

Het projectmanagement van de Daikin Warmste Winterdag werd verzorgd door Fonds Gehandicaptensport in samenwerking met sportmarketingbureau House of Sports.  

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.