Compass+Group+neemt+Maison+van+den+Boer+over
Nieuws

Compass Group neemt Maison van den Boer over

Compass Group neemt Koninklijke van den Boer Groep over. Compass Group is wereldwijd markteleider in catering. Met de overname versterkt de cateraar zijn positie in het Sport & Leisure segement.

Maison van den Boer, onderdeel van de Koninklijke van den Boer Groep, is in ons land bekend van de catering op evenementen op hoog niveau. Met de merken Eurest en Famous Flavours biedt Compass Group verrassende food- en hospitality-oplossingen voor verschillende segmenten. Het merk Maison van den Boer blijft bestaan en zal onafhankelijk van Famous Flavours in de markt opereren.

Hybride trend in catering

In de afgelopen jaren is het speelveld in de bedrijfscatering sterk veranderd. Mensen lunchen of dineren niet meer standaard op de werklocatie zoals eerder, maar zijn vaker onderweg en thuis gaan eten, met gemak als voorwaarde. Deze hybride bedrijfscatering vraagt om vernieuwing en aanpassing. Dat gaat verder dan alleen het productaanbod. De acquisitie van Maison van den Boer geeft Compass Group operationele voordelen, mede door een optimaal gebruik van de centrale keuken in Veghel waar dagelijks vele vakmensen gepassioneerd bezig zijn met koken voor diverse opdrachtgevers.

"Vandaag is een mijlpaal in wat voor Maison van den Boer een verhaal is geweest van groei, veerkracht en toewijding aan vrijetijdservaringen van wereldklasse, geleid door een uitstekend team", aldus Kef van Helbergen, Managing Director Benelux bij Compass Group. "Er is geen betere thuisbasis voor Maison van den Boer om deze verbinding met gasten door te zetten, dan deel uit te maken van Compass Group. Wij zijn blij dat we hun kennis, ervaring en kwaliteit kunnen verwelkomen binnen ons bedrijf. Samen staan we nog sterker tegenover de uitdagingen van de toekomst."

Nieuwe markten

"Verschillende trends dagen de sector uit en er zullen nieuwe markten worden geopend", vult Sandra van den Boer aan. "Als familiebedrijf is er onderzoek gedaan hoe deze kansen passen bij het gedachtengoed van Maison van den Boer en hoe dit kansen creëert voor de lange termijn. Dit heeft geleid tot het samengaan met Compass Group. Na 116 jaar als zelfstandig familiebedrijf actief te zijn geweest dragen wij met trots de onderneming over aan Compass Group." Sandra van den Boer blijft betrokken bij Maison van den Boer als ambassadrice.

 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.