Column+Alain+Schepers%3A+waarom+het+wel+weer+kan%21
Nieuws

Column Alain Schepers: waarom het wel weer kan!

COLUMN EVENTBRANCHE - Sinds begin oktober is Alain Schepers het team van EventBranche.nl komen versterken. In zijn eerste column is hij kraakhelder: dit is waarom evenementen gewoon weer kunnen!

De media zijn meesters in het verspreiden van angst. Goed nieuws is immers geen nieuws. Alles voor de aandacht van de lezers, dus overschreeuwen media elkaar voor de ‘eyeballs’ en dus reclame-inkomsten.

Een gemiste kans. Na anderhalf jaar te horen ‘dit kan niet’, ‘dat mag niet’ zijn veel mensen het beu. Ik ook. Het glas is wat mij betreft half vol. Dat geldt zeker voor de branche waar ik ben ingestapt: de eventbranche.

Verjaardagsfeestjes, visites, weer gezellig bij vrienden en familie een biertje doen. Het kan gelukkig allemaal weer. Natuurlijk vraag je je familieleden en vrienden niet om een QR-code. Waarschijnlijk heb je wel desinfectie in huis, maar vraag je je gasten niet hun handen te reinigen alvorens ze jouw woonkamer betreden. Daarmee loop je waarschijnlijk een weloverwogen risico op het oplopen van het coronavirus. Weinigen die daar om malen.

Kijk nu eens naar de professionele venues waar na lange tijd agenda’s weer vollopen. Deze locaties zorgen er met hun professionaliteit en deskundigheid voor dat iedereen elkaar maximaal veilig kan ontmoeten. Letterlijk kosten noch moeite zijn daarbij bespaard.

Er zijn protocollen rond het scannen van de QR-codes, desinfectie is perfect geregeld, de luchtverversing voldoet aan de minimale normen. Sterker nog, een rondje langs de velden leert dat de meeste venues een stap verder gaan dan wettelijk wordt voorgeschreven. Alles voor dat veilige gevoel.

En we hebben het hier alleen nog maar over de maatregelen die genomen zijn naar aanleiding van de pandemie. Daarbij vergeten we bijna hoe goed de venues de zaken ook hebben geregeld op het gebied van brandveiligheid, calamiteiten en hygiene. De professionele venues zijn – zeker in Nederland met de strenge regelgeving – veilige, zeer goed georganiseerde locaties.

We hebben honger om elkaar weer te ontmoeten, om elkaar face-to-face te spreken, om in een live omgeving kennis over te dragen en om dat teamgevoel aan te jagen. Zeker bij de professionele eventlocaties is het glas meer dan halfvol. Al op mijn eerste werkdag bij Eventbranche.nl mocht ik twee zakelijk events in mijn agenda noteren en daar ga ik met een goed gevoel naar toe, wetende dat deze venues op de kluis van de Nederlandse Bank na misschien wel tot de veiligste locaties van Nederland behoren.

Ik ben blij dat het weer kan!

(Ik zou het leuk vinden om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen te ontmoeten: alain@eventbranche.nl )

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.