Chantal+de+Jonge%3A+%27Live+is+weer+iets+bijzonders%27
Nieuws

Chantal de Jonge: 'Live is weer iets bijzonders'

“Mensen zijn sociale dieren. Die zoeken elkaar altijd weer op. Geen pandemie die daar verandering in kan brengen", aldus Chantal de Jonge, Senior Event Manager KPN Zakelijke Markt. "Wat wel is veranderd, is dat we het live contact meer dan ooit waarderen. Zo vanzelfsprekend als het leek, is het dus blijkbaar niet.”

Chantal de Jonge is jurylid van de Gouden Giraffe-verkiezing. In het dagelijkse leven is ze Senior Event Manager KPN Zakelijk Markt. Golftoernooien, stedentrips, wielerevents, incentive reizen. Tot maart 2019 had Chantal een droombaan. Ze organiseerde events en trips, vaak op de mooiste locaties. De basis was redelijk traditioneel. Grote uitdaging was vooral om de doelgroep, die wel het een en ander gewend was, te blijven verrassen.

Afzeggen

En toen was daar ineens corona. “Dat veranderde alles. Van een volle agenda met vele events naar niks. Dat was een rare periode vol onzekerheid. In die beginperiode ben je vooral bezig met het afzeggen en het uitzoeken van annuleringsvoorwaarden. Daarna was het echt gebeurd en werd het stil.”

Wat kan wel, wat mag niet, hoe ziet de wereld er volgende maand uit? “Langzaam maar zeker begon de daadwerkelijke impact van de crisis in te dalen. Desondanks zaten we met veel twijfels en onzekerheden. Wel wat organiseren, cancelen, weer oppakken. Events als een golftoernooi waren nog prima te doen, evenals wat kleinschalige evenementen. Marketing events gingen digitaal, een tak van sport, waarin KPN natuurlijk heel veel te bieden heeft. Mijn core business - relatie-events - laat zich nu eenmaal een stuk moeilijker digitaliseren.”

Voorzichtiger

Aan de lange periode zonder veel relatie-evenementen komt nu een einde. Verwacht Chantal de Jonge grote verschillen met de periode voor corona? “Tuurlijk, er zijn wel wat zaken veranderd. Veel mensen zijn voorzichtiger en terughoudender geworden. Naarmate de tijd verstrijkt zal dat afnemen, waarbij de vraag is of we helemaal terug gaan naar oude periode.”

De Senior Event Manager verwacht ook dat haar doelgroep de draad wel weer snel oppakt. “Zakelijke trips naar mooie bestemmingen zullen altijd populair blijven. Het elkaar live zien, met elkaar activiteiten doen op een mooie bestemming is ongelofelijk krachtig. In zo’n setting zaken doen is niet te vergelijken met een online sessie. Zeker bij relatie-events is de kracht van live enorm.”

De pandemie heeft – ook bij Chantal de Jonge - voor meer bewustwording gezorgd. “Het elkaar zien en ontmoeten was altijd vanzelfsprekend. Als je een afspraak maakte, ging je er bij voorbaat vanuit dat je elkaar fysiek ging ontmoeten. Dat is nu sowieso anders. Het blijkt dus niet zo vanzelfsprekend. Nu live afspreken is weer iets bijzonders. En niet alleen geldt die bewustwording voor het communicatieve deel. Ook weten we nu dat online heel efficiënt kan zijn en in de meeste gevallen ook duurzamer. Maar dankzij de kracht van live zullen de relatie-events ook in de toekomst een belangrijke rol blijven spelen.”

 


 

Gouden Giraffe Event Awards 2022

 

Chantal de Jonge maakt als Senior Eventmanager KPN deel uit van de Gouden Giraffe Event Awards jury. De awards voor de allerbeste en meest impactvolle live communicatie en experience marketing van Nederland. Doe jij ook een gooi naar deze awards? Schrijf je nu in!


 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.