CASE+%2D++Pepsi+MAX+videomapping+met+live+interactie
Cases

CASE - Pepsi MAX videomapping met live interactie

Videomapping spreekt tot de verbeelding door projecties op vaak imposante gebouwen en achtergronden. Tijdens de Zwarte Cross in de Achterhoek heeft AVEX samen met sponsor Pepsi MAX een nieuwe dimensie toegevoegd aan dit fenomeen. Voor het eerst konden de 225.000 bezoekers live acteren in de gigantische projecties.

Videomapping is spectaculair om te zien en kan een bijzondere sfeer oproepen. Het is mede daardoor geschikt om aandacht te vragen voor je merk. Bij Vrumona - distributeur van oa. Pepsi MAX - zagen ze dat al snel in. Zij richten hun marketingpijlen op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, een event dat bij uitstek aansluit om de doelgroep van Pepsi MAX te inspireren. Op de achterkant van de Feestfabriek Stage - bij De Dansvloer - werd de ideale projectie-achtergrond gevonden. Dat was slechts het begin.

"De achterkant van de stage is een groot oppervlak van zo'n 10 meter hoog en 30 meter breed. Een groot zwart vlak aan een van de drukste doorgangen op het Zwarte Cross-terrein. Dat is een gave uitdaging", aldus Ricardo Kaldenbach, accountmanager bij AVEX. "Samen met opdrachtgever Vrumona / Pepsi MAX zijn we aan de slag gegaan om daar een creatieve invulling aan te geven met als doel maximale brand exposure."

AVEX is toonaangevend op AV-gebied en beschikt oa. over studio's voor verschillende doeleinden. "We werken veelal voor corporates en multinationals. Dan werk je vaak binnen een zakelijk stramien. Deze opdracht was totaal anders. Pepsi MAX richt zich op 'Galvanisers', jongeren die de huidige status quo niet volgen en de regie pakken over hun eigen leven en toekomst. Om aansluiting bij de doelgroep te vinden werd gezocht naar aansprekende ideeën en konden wij onze creativiteit kwijt", aldus AVEX content-creator Niels Raaijmakers.

Eerst werden de contouren van de achterkant van de stage uitgelicht. "Dat gaat om een oppervlakte van zo'n driehonderd vierkante meter. We hebben gekozen voor projecties van een industriele fabriek in een stijl die doet denken aan de Willie Wonka-fabriek van Sjakie en de Chocoladefabriek, compleet met yeti's, eenhoorns en ufo's en planeten, waarbij we blikjes Pepsi MAX door de grote schoorsteen het universum in schoten, uiteraard met een 3D-beleving", aldus Raaijmakers.

Live in de projectie

De unieke samenwerking tussen Vrumona - Pepsi MAX, de Zwarte Cross en AVEX bracht een bijzondere innovatie met zich mee. Niet voor niets was het thema van de Zwarte Cross 'Niks is onmogelijk'. "Door het plaatsen van een camera-booth konden we de bezoekers live een rol geven in de projectie. We begonnen qua formaat van de implementatie voorzichtig. Het bleek dat de mensen niet of nauwelijks in de gaten hadden dat ze live te zien waren. Toen we de projectie in het totale plaatje groter maakten, kwam de interactie goed op gang en vond iedereen het geweldig."

Niet alleen de creativiteit van de organisatie van de Zwarte Cross en partners zoals Vrumona / Pepsi MAX en AVEX kent geen grenzen. Ook de festivalgangers weten zich tijdens het festival na wat biertjes vaak op zeer creatieve wijze te uiten. Dat ging hartstikke goed en altijd met een lach. "Je houdt natuurlijk met alles rekening, dus hadden we ook een noodknop voor het geval dat er iets te zien was dat je liever niet op een groot scherm ten overstaan van duizenden bezoekers wilt zien. De sfeer van de Zwarte Cross is uniek en we hebben de knop gelukkig niet nodig gehad."

Resultaten

In drie dagen tijd hebben zo'n 225.000 mensen de videomapping in het voorbijgaan aanschouwd. De aandacht was in totaal opgedeeld in twee verschillende fasen. In de eerste fase werd er een stop-moment gecreëerd. Voorbijgangers op de verkeersader hielden even halt om de mapping te bekijken. Fase twee bestond uit het verleiden tot interactie. Velen wilden onderdeel zijn van de videomapping. Ze namen plaats voor de camera en waren live te zien op de videomapping. De mensen die live onderdeel waren van de videomapping konden de beelden met zichzelf inzetten op social media. Dat zorgde ervoor dat Pepsi MAX flinke exposure kreeg buiten de festivalmuren van de Zwarte Cross.

Deze case is één van de kanshebbers die op 3 april meedingt naar de Gouden Giraffe in de categorie Brand Events.

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.