%27Burgemeesters+zijn+niet+van+plan+voor+6+mei+evenementenvergunningen+af+te+geven%27
Nieuws

'Burgemeesters zijn niet van plan voor 6 mei evenementenvergunningen af te geven'

EVENEMENTEN CORONA - Het zegt niet direct iets over de wereld van zakelijke evenementen, live communicatie en experience marketing, maar opvallend nieuws is het wel: 'Burgemeesters zijn niet van plan om al voor 6 mei 2021 vergunningen af te geven', zegt Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad.

Grote evenementen en festivals zijn dus tot en met 5 mei uit den boze. Dat is volgens diverse media de uitkomst van een digitaal Veiligheidsberaad-overleg. Het overleg dat 15 maart plaatsvond bood wel min of meer wat perspectief: de verwachting werd uitgesproken dat er richting de zomer veel mensen weer bijeen zouden kunnen komen.

Tot en met 5 mei zullen er geen grote evenementen plaatsvinden. Dus geen grootschalige Koningsdag-evenementen (27 april) of massale Bevrijdingsdag-festivals (5 mei). Dat is de uitkomst van het digitale overleg van het Veiligheidsberaad van vandaag. Voorzitter Hubert Bruls denkt pas dat het "richting de zomer" is dat veel mensen weer bijeen kunnen komen.

Eerst op kleine schaal testen
Naast deze uitkomst voegt NOS.nl daar nog een opvallend statement van Bruls aan toe: volgens Bruls moet er eerst op kleine schaal worden getest met toegangstesten, mocht het kabinet evenementen weer willen toestaan. "Het klinkt heel mooi op papier, maar we hebben het nog nooit gedaan in Nederland", aldus Bruls op NOS.nl, die denkt dat er meer versoepeld kan worden als het vaccineren vol op gang komt.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.