Brussel+borrelt+en+bruist+als+nooit+tevoren
Nieuws

Brussel borrelt en bruist als nooit tevoren

Brussel. Bij de gedachten aan de Belgische hoofdstad loopt het water al bij velen in de mond. Niet gek dus, dat Brussel bij organisatoren en opdrachtgevers hoog staat aangeschreven. Zeker na de pandemie bruist het weer in Brussel. Altijd een goed idee om even poolshoogte te nemen. Zeker nu.

Brussel heeft tijdens de pandemie niet stil gezeten. Op tal van gebieden is er veel gebeurd. Zeker op het gebied van duurzaamheid zijn stappen gezet. Diverse locaties hebben flink geinvesteerd en zijn voorbereid op de toekomst. Datzelfde geldt voor hybride elementen. Wist je bijvoorbeeld dat Brussels meer dan 40 event-venues telt met eigen broadcast-faciliteiten? Het zijn belangrijke ontwikkelingen, die event- en congresstad Brussels heeft doorgemaakt.

Aan Helene Visser van Visit Brussel om de hoofdstad onder de aandacht te brengen van organisatoren, bureaus en vooral ook opdrachtgevers. "Brussel staat weer in het middelpunt van de belangstelling. Na de pandemie is zeker de zakelijke markt bezig om een inhaalslag te maken. Het is heerlijk om elkaar weer te zien en te ontmoeten. En waar kun je dat beter doen, dan in een bourgondische stad met alle faciliteiten?"

(foto: Visit Brussels - Jona Graphe)

Verbeterde faciliteiten

Het aanbod van venues is de laatste jaren nog verder uitgebreid. Visser: "Daar komt bij dat de bestaande venues vaak geinvesteerd hebben in het verbeteren van de faciliteiten. Of het om een bedrijfsfeest, een klein congres of om een internationaal congres met duizenden deelnemers gaat, Brussel biedt alles wat nodig is, van venues tot hotels en  experience centra tot incentive-teambuilding activiteiten."

Dankzij de centrale ligging van het vliegveld Zaventem, de goede verbindingen met de hoge snelheidsteinen als de Thalys, ICE, TGV en prima autosnelwegen, is de stad goed bereikbaar. Had Brussel al een naam op het gebied van eten en drinken; dat is na de pademie verder versterkt. "Bedrijven, corporates en overheidsinstellingen kiezen bewust voor Brussel. Naast het zakelijke deel heeft het bij elkaar zijn, het echt connecten, aan importantie gewonnen. Hoe connect je beter dan aan tafel van een goed restaurant of met een goed glas Belgisch bier in een van de vele authentieke Belgische cafe's."

Tour & Taxis is misschien wel exemplarisch voor het bruisende Brussel van nu. Tour & Taxis, gelegen aan het kanaal, is een voormalig industrieterrein met een enorme omvang en indrukwekkende architectuur bovendien. Die plek is omgetoverd tot een plaats waar leven, cultuur en evenementen op een duurzame manier samenvloeien. In de voormalige opslagplaats op dit terrein worden steeds exposities gehouden en in de Gare Maritime Food Markets kun je geieten van fantastische creaties van tien Brusselse chefs.

Rooftops

Adembenemende views over de stad heb je vanaf de vele rooftop bars, die de stad rijk is. Een locatie op het dak biedt je een 360 graden uitzicht over de stad, het biedt tevens beslotenheid, ideaal voor bijvoorbeeld een bedrijfsfeest. Brussel heeft flink wat energie gestoken in de ontwikkeling van rooftop-locaties. En dat betaalt zich nu uit. De verscheidenheid is groot. Voor elk event wat wils, zeg maar.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Brussel? Neem dan contact op met Helene Visser van Visit Brussels (h.visser@visit.brussels).

(foto: Visit Brussels - Jona Graphe)

(hoofdfoto bij dit artikel is het Maison du Roi - Het Broodhuis. (c)Visit Brussels - Jean-Paul Remy)

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.